Zal de langverwachte finale tussen Carlos Alcaraz en Novak Djokovic plaatsvinden op Wimbledon?

Sport | Wimbledon begint maandag aan zijn tweede week met de favorieten die tot op heden alle verwachtingen inlossen. Bij de mannen lonkt iedereen naar een finale tussen Carlos Alcaraz en Novak Djokovic, maar de outsiders hebben hun laatste woord nog niet gezegd.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het winnen van Wimbledon is nog steeds mogelijk voor Novak Djokovic. Terwijl de Serviër aanstaande maandag de klus moet klaren in de achtste finales van Wimbledon tegen de Pool Hubert Hurkacz, lijkt niets hem te kunnen weerhouden om weer een finale op het ATP-circuit te spelen. In de vierde ronde zou Djokovic dan Andrey Rublev, de ‘killer’ van David Goffin, treffen.

Carlos Alcaraz lijkt voor een veel zwaarder programma te staan. Maandag wacht met Matteo Berrettini de volgende horde richting finale. Als hij de finalist van 2021 weet te verslaan, wacht er een clash met Holger Rune of Grigor Dimitrov. Nadien ligt er met Daniil Medvedev of Stefanos Tsitsipas nog een zware opgave op hem te wachten. De nummer 1 van de wereld staat dus nog voor zeer zware matchen vooraleer hij eventueel een finale tegen Novak Djokovic kan afwerken.

Andreeva, 16 jaar oud en al in de achtste finales

Bij de dames is Elena Rybakina nog in de running voor de eindzege. Ze zal deze maandag echter op haar hoede moeten zijn voor de halve finaliste van Roland Garros, de Braziliaanse Beatriz Haddad Maia. Als Rybakina weet te winnen, dan krijgen we een heruitgave van de finale van vorig jaar met een duel tegen Ons Jabeur. Tenzij Petra Kvitova haar weet te verslaan. Verder vinden we ook nog Aryna Sabalenka, de nummer twee van de wereld, terug. Degene die het meest opvalt, is de amper 16-jarige Russische sensatie Mirra Andreeva. Zij wist de 1/8ste finales te bereiken.

Aan de onderkant van de tabel zijn de kwartfinales al bekend. Iga Swiatek, die in de vorige ronde bijna werd uitgeschakeld door Belinda Bencic, kruist de degens met Elina Svitolina. Jessica Pegula, die nog nooit verder geraakte dan een kwartfinale op een grandslam, krijgt een uitgelezen kans om geschiedenis te schrijven. Zij neemt het op tegen Markéta Vondroušová.

Volg het grandslamtoernooi van Wimbledon van 3 tot 16 juli op Eurosport 1, beschikbaar in het tv-zenders basisaanbod van Proximus Pickx.

Lees ook: 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top