Kan Bayern München voor een verrassing zorgen op het veld van Real Madrid?

Sport | Wie wordt de tweede Champions League-finalist? Het antwoord krijgen we woensdagavond, wanneer de terugmatch tussen Real Madrid en Bayern München wordt beslecht.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Heeft Bayern München zijn kans gemist? In de halve finale van de Champions League wisten de Duitsers dat ze het moeilijk zouden krijgen tegen de koningen van de competitie, Real Madrid. Desalniettemin hielden ze stand tegen de Spanjaarden in de heenmatch vorige week. Sterker nog: Harry Kane en co. domineerden een groot deel van de wedstrijd. Toch kon een uitgekookt Real, onder impuls van een straffe Vinicius Junior, nog een 2-2 uit de brand slepen in de Allianz Arena.

Bayern wil snertseizoen glans geven

Real Madrid heeft nu de mentale overhand in Santiago Bernabeu. In het verleden hebben de Galacticos keer op keer bewezen dat ze in eigen huis heel moeilijk te ontwrichten zijn. Zelfs als de situatie uitzichtloos lijkt. Met zoveel getalenteerde spelers in zijn rangen, met Vinicius Junior en Jude Bellingham als meest blinkende diamanten, weet Carlo Ancelotti dat de sterren gunstig staan voor een nieuwe finale in de meest prestigieuze competitie van Europa.

Maar de Rekordmeister geeft niet snel op. De troepen van afscheidnemend coach Thomas Tuchel beseffen maar al te goed dat de Champions League-finale hun laatste kans is om hun seizoen nog te redden. Op basis van hun prestatie in de heenmatch, is een krachttoer van Bayern in de Spaanse hoofdstad niet uitgesloten. De Duitsers zullen alles op alles zetten om hun snertseizoen alsnog wat glans te geven. Maar dan moeten ze wel op alle vlakken efficiënt en doortastend zijn. Betreedt Bayern, elf jaar na de zege in de finale tegen Dortmund, opnieuw het heilige gras van Wembley?

De terugwedstrijden van de halve finales in de UEFA Champions League op Pickx+ Sports:

Woensdag 8 mei

Volg de UEFA Champions League op de zenders van Pickx+ Sports. Eén keer per maand is een wedstrijd ook op de zender Pickx+ te volgen. Pickx+ Sports en Pickx+ zijn beschikbaar in de tv-opties Pickx Sports en Pickx All Stars & Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top