Union moet Club kloppen om titelkansen gaaf te houden

Sport |

Op de achtste speeldag in de Champions’ Play-offs van de Jupiler Pro League is het do or die voor Union: houden Cameron Puertas en co. de titeldroom levend, of mogen ze er een kruis over maken?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Gaan we van een driestrijd naar een tweestrijd om de titel in de Jupiler Pro League? Dit weekend zou een nieuw keerpunt in het kampioenschap kunnen inluiden, met twee titelpretendenten die de degens kruisen: Club Brugge en Union.

Als twee honden vechten om een been

Met drie punten voorsprong op Union en twee op Anderlecht, kan blauw-zwart alvast één rivaal definitief uit de titelrace slaan. Mocht Club maandag om 20u30 aan het langste eind trekken, zouden Hans Vanaken en co. de Unionisten op zes punten zetten, met nog twee speeldagen te gaan.

Paars-wit krijgt zaterdag dan weer de kans om – zij het voorlopig – de leidersplaats terug te claimen. Daarvoor moet Anderlecht thuis winnen van KRC Genk, dat de laatste weken in het sukkelstraatje zit. De Genkies incasseerden liefst elf tegendoelpunten in slechts drie matchen.

De volgende dag, om 18u30, gaan Antwerp en Cercle Brugge in de Bosuil de strijd aan om een Europees ticket.

Wie redt z’n vel?

In de Europe Play-offs is het pleit al beslecht: KAA Gent is verzekerd van de eerste plaats. De resterende wedstrijden zijn dan ook gedevalueerd tot overbodige eindeseizoensmatchen. De Buffalo’s ontvangen zondag Oud-Heverlee Leuven om 13u30, runner-up KV Mechelen neemt het om 16u op tegen Sint-Truiden. Op vrijdag ontvangt een doodziek Standard KVC Westerlo op Sclessin. Kunnen de Rouches eindelijk hun eerste zege boeken in deze play-offs?

Tot slot rest er nog één vraag in de degradatiestrijd. Sporting Charleroi is al zeker van een verlengd verblijf in de hoogste klasse en Eupen werd afgelopen weekend veroordeeld tot degradatie, maar wie kwalificeert zich voor de barrages? KV Kortrijk lijkt de beste papieren te hebben: de Kerels tellen één punt voorsprong op RWDM, en zullen zaterdag om 18u15 tegen de Carolo’s minstens even goed moeten doen als de Brusselaars om hun ticket voor de barrages vast te houden. De troepen van coach Yannick Ferrera, die hun lot dus niet meer in eigen handen hebben, spelen op hetzelfde moment tegen het reeds gedegradeerde Eupen.

Wie redt z’n vel, althans tijdelijk, in de Jupiler Pro League?

Speeldag 8 van de play-offs in de Jupiler Pro League:

Vrijdag 10 mei

Zaterdag 11 mei

Zondag 12 mei

Maandag 13 mei

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top