De top van de tenniswereld bereidt zich voor op Wimbledon met deze twee toernooien

Sport | Op maandag 3 juli gaat het prestigieuze tennistoernooi van Wimbledon van start in Londen. De crème de la crème van de internationale tenniswereld zal er van de partij zijn. Voordat het zover is, zullen enkelen van hen zich warmdraaien in de Duitse stad Halle en elders in Londen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In de Duitse stad Halle vindt van 19 tot en met 25 juni de 30e editie van de Terra Wortman Open plaats. Dat is een tennistoernooi dat net als Wimbledon op gras wordt gespeeld en sinds 1993 bestaat. Vorig jaar won de Poolse tennisser Hubert Hurkacz de finale en dit jaar zullen enkele mannelijke toppers uit de tenniswereld zo ver mogelijk proberen te geraken.

Op de deelnemerslijst prijken voorlopig de volgende namen: Kasper Ruud, Jannik Sinner, Andrey Rublev, Stefanos Tsitsipas, Alexander Zverev, Daniil Medvedev en Dominic Thiem. Het wordt volgens waarnemers vooral uitkijken naar hoe Kasper Ruud zich zal presenteren in Duitsland. De Noor strandde in Roland Garros nog in de finale, maar moest het daarin afleggen tegen Novak Djokovic. Er zullen helaas geen Belgen aantreden.

Geen derde keer voor Berrettini

Op exact dezelfde dagen vindt in Londen ook een tennistoernooi plaats: het ATP-toernooi van Londen. Dit toernooi wordt gespeeld in The Queen’s Club in de Britse hoofdstad en is eveneens een grastoernooi. Het Engelse tennisicoon Andy Murray zal meedingen voor de prijzen en doet dat samen met kanshebbers als Carlos Alcaraz en Holger Rune. Matteo Berrettini, die hett ATP-toernooi al twee keer won en gebrand was op een derde trofee, kampt met blessures en zal er dit jaar niet bij zijn. Er zullen helaas geen landgenoten deelnemen in Londen.

Volg het beste van de ATP 500 toernooien in Halle en Londen op Eurosport 2 FR, beschikbaar met de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top