Is Ruud Vormer de missing link bij Essevee?

Jupiler Pro League | De voormalige aanvoerder van Club Brugge, die ginds op een zijspoor was beland, heeft deze winter getekend bij Zulte Waregem. Een stap terug voor de Nederlander, maar in Waregem zal hij zich wel weer kunnen opwerpen tot wat hij graag is: een leider. En net die heeft de fusieclub hard nodig.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De wintermercato is een uitgelezen kans voor clubs om recht te trekken wat scheef staat, door één of twee spelers aan te trekken om de leemtes in het elftal op te vullen. Overlopers krijgen dan weer de kans om hun vastgelopen carrières te reanimeren.

Dit seizoen is het makkelijk om een parallel te trekken tussen de resultaten van Zulte Waregem en de speeltijd van Ruud Vormer bij Brugge, de club die hij net verliet voor eerder genoemde ploeg. Zulte Waregem staat in de degradatiezone en beleeft een rampseizoen. Is Vormer de ontbrekende schakel waar Mbaye Leye zo naar snakt?

Te goed om te stoppen

Na zijn start in de Supercup en vervolgens in de competitie-opener, dacht Vormer misschien dat de strubbelingen van vorig seizoen verleden tijd waren. Maar hij sloeg de bal mis. Waar hij in juli de hele wedstrijd kon spelen, verliet hij in de competitie na 61 minuten het veld. Als bankzitter op de tweede en derde speeldag kreeg hij een handvol minuten tegen... Zulte Waregem. Sindsdien niets meer. Geen optredens meer in de competitie, in de beker of in de Champions League: de Nederlander wist dat zijn lot bij Club Brugge bezegeld was.

Deze winter leek zijn vertrek onvermijdelijk. Vormer kreeg aanbiedingen uit Nederland en dacht zelfs aan stoppen. Toen kwam het aanbod van Zulte en het telefoontje van Carl Hoefkens. Zijn vroegere coach – die Vormer nochtans naar de bank had verwezen – overtuigde hem om aan de Gaverbeek te tekenen. “Hij zei dat ik te goed was om te stoppen. Ik heb het nog steeds in me en ik hoop dat ik het nog eens kan opbrengen”, zei Vormer bij zijn voorstelling.

Verlengstuk van de coach

Ondanks zijn 34 lentes heeft Ruud Vormer nog steeds veel te bieden, vooral voor een team dat onderaan de ranglijst staat. Dit seizoen hadden watchers en analitici vaak het gevoel dat Zulte Waregem een leider miste, een man die met zijn vuist op tafel kon slaan om zijn troepen te motiveren en die tijdens de wedstrijd op het veld als verlengstuk van de coach kon fungeren. Een geknipte rol voor Ruud Vormer.

De Nederlander is ervan overtuigd dat zijn nieuwe team Operatie Redding tot een goed einde kan brengen: “De groep is leuk, ik denk dat de kwaliteiten er zijn om in eerste te blijven. [...] De druk zal anders zijn dan in Brugge, maar we moeten die het hoofd bieden.”

Het valt nu te bezien hoe de samenwerking met Mbaye Leye zal verlopen: pakt de mayonaise, of breekt er een egoclash uit? Het resultaat van de wedstrijd tegen KV Mechelen afgelopen weekend doet alvast vermoeden dat het huwelijk geslaagd is.

Volg de Jupiler Pro League, met op zaterdag 14 januari om 20u45 het duel tussen Racing Genk en Zulte Waregem, het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Meer nieuws uit de Jupiler Pro League:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top