Pickx @ the festivals: griezelend headbangen met Alice Cooper

Graspop Metal Meeting | Voor deze aflevering van de festivalreeks van Proximus Pickx kozen we een bijzondere groep uit. De band van frontman Alice Cooper laat zich inspireren door horrorfilms, vaudeville en garagerock en dat resulteert vaak in spetterende liveshows met elektrische stoelen, guillotines, nepbloed en slangen!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Van zanger tot acteur en restauranthouder

Op 74-jarige leeftijd is Alice Cooper, geboren onder de naam Vincent Damon Furnier, nog steeds in topvorm. Met zijn band tourt hij bijna jaarlijks zes maanden aan een stuk en dat doet hij inmiddels al 54 jaar lang. Door zijn bijzondere stijl wordt Cooper door journalisten en collega’s gezien als ‘The Godfather of Shock Rock’, een rol die hij maar al te graag uitspeelt in zijn concerten. 

Dankzij zijn voorliefde voor horrorfilms en de daarbij horende verhalen wordt Cooper ook gezien als de eerste artiest die horrorscènes in rock'-n roll probeerde te verwerken. Zijn talent om podia prachtig in te kleden en die verhaallijn door te trekken naar alle aspecten van het concert, leverden hem heel wat roem op. Hij ging later ook aan de slag als acteur, golfspeler, restauranthouder en radio-dj. De Amerikaanse zanger is dus van alle markten thuis. 

De band van Alice Cooper zag het levenslicht toen de frontman zelf nog op school zat in Phoenix. Niet veel later, in 1969, ontdekte ene Frank Zappa het potentieel van de band, waarna ze hun eerste platencontract tekenden. Een samenwerking met producer Bob Erzin zorgde mee voor hun doorbraak met het derde album ‘Love It to Death’. Aan de vele andere albums die werden gelanceerd, werd telkens een wereldwijde tournee gekoppeld.

Nog geen 'beste hit'

Op het einde van de jaren 70 gooide Cooper het over een andere boeg en ging hij solo. Hij maakte hits als ‘You & Me’, ‘Lace And Whiskey’ en ‘From The Inside’ en bleef die liedjes spelen op grootse concerten. Nog enkele jaren later ging de zanger experimenteren met muziek en bracht hij albums uit in verschillende genres. ‘Flush The Fashion’ neigde meer naar new wave, ‘Constrictor’ was meer echte hard rock terwijl ‘Trash’ meer melodisch klonk. In die periode ging hij ook vaker acteren en in 1991 speelde hij zijn grootste rol in ‘Wayne’s World’ waarin hij zichzelf vertolkte. 

Zoals eerder omschreven zijn de shows van Alice Cooper regelrecht spectaculair. Het onthoofden van een man aan de hand van een guillotine maakt steevast deel uit van zijn act. Bovendien is het verbazingwekkend dat de zanger van inmiddels een zekere leeftijd zich nog steeds vol blijft geven op het podium. Op 74-jarige leeftijd vertoont de Amerikaan nog geen enkel teken van veroudering en in interviews laat hij zelfs blijken dat hij zich nog heel jong voelt. Op de website ‘The Rockpit’ vertelde Cooper dat hij nog niet aan stoppen denkt. “Ik denk nog lang niet aan mijn pensioen, ik moet mijn beste hit zelfs nog schrijven!” Dat belooft voor de Graspop Metal Meeting in Dessel …

Alice Cooper is op zondag 19 juni te zien op de Graspop Metal Meeting. Tickets zijn te koop via deze website.

Beleef Graspop Metal Meeting live vanop de eerste rij dankzij Pickx gedurende de hele festivalzomer. Je kan tussen 16 en 19 juni alle concerten terugvinden op Pickx.be van 20 uur tot middernacht! 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top