Van Dua Lipa tot Deep Purple: dit weten we al over de festivalzomer van 2024

Graspop Metal Meeting | Het nieuwe jaar moet nog starten, maar naar goede gewoonte beginnen we nu al zicht te krijgen op de festivalzomer van 2024. Festivals als Rock Werchter en Graspop Metal Meeting kondigden al heel wat headliners aan, en er vlogen ook al een pak tickets over de toonbank. Pickx neemt je mee langs de meest opvallende namen die we al kennen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De komende weken knalt ‘All I Want For Christmas is You’ nog onophoudelijk door de speakers, maar sommigen dromen nu al van een frisse cocktail op een stomende festivalweide. De organisatoren helpen ons alvast dromen, want zoetjesaan komen we meer en meer te weten over de artiesten die volgende zomer naar België afzakken. En daar zitten enkele erg grote namen tussen.

Werchter

Beginnen doen we met het grootste rock- en popfestival van ons land. Sinds het begin van deze maand zijn de dagtickets voor zondag 7 juli al uitverkocht. Dat is vast toe te schrijven aan het feit dat op die dag Dave Grohl en zijn Foo Fighters de festivaldag (en daarmee het hele festival) zullen afsluiten. Zij waren op 8 november de eerste band die aangekondigd werd voor de editie van 2024. Op zondag verwachten we ook Royal Blood, Michael Kiwanuka, The Breeders, Jungle en Lauren Spencer Smith.

Op zaterdag staat misschien wel de meest verrassende naam van het hele festival op de affiche: de popdiva Dua Lipa. Zij is momenteel alomtegenwoordig als zangeres op de soundrack van de film ‘Barbie’ en met haar nieuwste monsterhit ‘Houdini’. En laten we eerlijk zijn: elk nummer dat Dua Lipa uitbrengt wordt een monsterhit. Op zaterdag spelen onder anderen ook Avril Lavigne, Roísín Murphy, Nothing But Thieves, The Kooks, Arlo Parks en The Last Dinner Party.

Op vrijdag staat Måneskin op de affiche als headliner, naast punkers Sum 41, Yungblud en Simple Plan. Ook dEUS staat er die dag, en The Beaches, de Canadese meidenrockgroep die met ‘Blame Brett’ in één klap een sensatie werd. Op donderdag wordt het festival geopend met onder anderen Lenny Kravitz, Greta Van Fleet, Dropkick Murphys, PJ Harvey en The Hives.

En dan moeten we ook nog de oerrocker Bruce Springsteen vermelden. Hij komt niet naar het festival, maar wel naar de festivalweide van Werchter. Op dinsdag 2 juli geeft hij er een concert, deze keer niet in het kader van TW Classic, maar gewoon met zijn eigen concert met de legendarische E Street Band.

Graspop Metal Meeting

Het Desselse metalfestijn blijft traditioneel de opener van de festivalzomer, dus het houdt steek dat zij bij de eersten zijn die namen lossen. Het belooft nu al een editie van formaat te worden. Op donderdag staan naast ervaren rot Alice Cooper ook de Graspop-debutanten All Them Witches en Babymetal op de affiche. Die eersten brengen psychedelische stonerrock, de tweeden Japanse Kawai Metal – muziek met een hoek af dus. Daarnaast vallen ook Polyphia en Tool op op donderdag, de nieuwe sensatie en de ouwe rotten in de wereld van de progressieve metal.

Op vrijdag zien we vooral vaste waarden op de affiche, zoals Judas Priest, Five Finger Death Punch en Biohazard. Op zaterdag speelt onze Belgische metaltrots Brutus (mogen we eindelijk zeggen?) voor de eerste keer op Graspop, naast bands als Bring Me The Horizon en Avenged Sevenfold.

Op zondag is de grootste naam op de affiche Deep Purple, de hardrockgroep die in de jaren 60 zowat het genre uitvond. ‘Smoke on the Water’, ‘Child in Time’ en ‘Highway Star’ blijven onsterfelijk. Andere namen zijn Corey Taylor, Scorpions en Machine Head.

Dour

Een ander festival dat al de eerste namen losliet, is Dour. De eerste naam die er meteen opvalt, is Amelie Lens, een van de Belgische koninginnen van de dance. De dj en producer komt al voor de zesde keer naar het festival. Ze krijgt gezelschap van landgenoot Netsky, maar ook de ingetogen James Blake zal een publiekstrekker zijn. Dan zien we nog het drum’n’bassduo Chase & Status en de nu-metal coverband Bizkit Park.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top