Herbeleef de beste momenten van de afgelopen festivals dankzij de Proximus VOD-catalogus

Graspop Metal Meeting | De eerste maand van de zomervakantie is alweer voorbij en een reeks topfestivals zijn achter de rug. Als je de beste optredens op de Belgische festivalpodia wil herbeleven, kan je terecht in de catalogus van de Proximus VOD!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Graspop Metal Meeting

Parkway Drive

Graspop Metal Meeting in Dessel wordt al jaren beschouwd als dé hoogmis van de metalmuziek. Op zaterdag konden toeschouwers genieten van een magistraal optreden van Parkway Drive. De Australische groep heeft in de Lage Landen een grote aanhang.

Die fans waren massaal aanwezig op het optreden in Dessel, waarbij frontman Winston McCall zijn aanhang niet teleurstelde. Met hitnummers als 'The Void' en 'Idols and Anchors' kreeg hij uitzinnige reacties op de festivalweide. De sfeer bereikte helemaal een hoogtepunt toen McCall in het midden van het festivalterrein ging staan en tijdens 'Idols and Anchors' een gigantische cirkelpit rond hem liet draaien.

Herbeleef de sterkste momenten van het optreden van Parkway Drive via de Proximus VOD

Slipknot

Deze Amerikaanse groep was de waardige afsluiter van de derde festivaldag van Graspop. Het is nooit eenvoudig om te voldoen aan de hoge verwachtingen van het Graspop-publiek, maar de heren van Slipknot zijn desondanks in hun missie geslaagd. 

Clown (pseudoniem van Shawn Crahan) was er deze keer niet bij, maar de band wist te overtuigen met een minimalistische show, heel anders dan wat die normaal doet. We hoorden onder meer klassiekers als 'Eyeless', 'Liberate' en 'Wait and Bleed'.

Herbeleef de beste momenten van het optreden van Slipknot via de Proximus VOD

Deze optredens en andere hoogtepunten van Graspop Metal Meeting, evenals interviews en backstagereportages, kan je vinden op de website van Pickx

Rock Werchter

XINK

Toen ze nog jonge tieners waren, verklapten de jongens van XINK dat hun grootste droom een optreden op Rock Werchter was. Wel, die droom is in 2023 uitgekomen. Ze kregen direct het enthousiaste publiek op hun hand met 'De Vriendschapsband', de meezinger waarmee ze in 2003 deelnamen aan het Eurovisiesongfestival in Kopenhagen. 

Opvallend was dat het aanwezige volk zich tijdens het optreden niet liet wegjagen door de overvloedige regen. XINK deed dan ook ferm zijn best om het publiek tevreden te stellen, met nummers als 'Aura' en 'Denk aan mij' op de setlist, die voor een collectieve flashback zorgden.

Herbeleef de mooiste momenten van het optreden van XINK via de Proximus VOD


Froukje

Met haar doorbraakhit 'Groter Dan Ik' leverde de Rotterdamse singer-songwriter Froukje Veenstra een unieke combinatie van plezier en weemoed. In haar andere nummers trekt ze deze lijn door, waardoor haar populariteit hand over hand toenam. Geen wonder dat eerdere concerten in de AB en De Roma na korte tijd uitverkocht waren.

Op Rock Werchter zorgde de Rotterdamse, samen met haar vierkoppige begeleiding, voor menige kippenvelmomenten met intieme nummers als 'Licht en donker' en 'Naar het licht' maar evengoed voor uitzinnige nummers als 'Ik wil dansen' en een unieke versie van 'Een man die nooit meer huilt'.

Herbeleef het optreden van Froukje via de Proximus VOD. 

Deze optredens en andere hoogtepunten van Rock Werchter, evenals interviews en backstagereportages, kan je vinden op de website van Pickx

Les Ardentes

Glints

Je zou het hem niet nageven, maar hiphopper Jan Maarschalk Lemmers (alias Glints) startte ooit zijn carrière bij het Opera Ballet Vlaanderen als koorknaap. Daar ontdekte de man - gelukkig maar - dat hij talent had voor muziek en hier een fatsoenlijk inkomen uit kon halen. De rest is geschiedenis.

Inmiddels is Glints aan zijn tweede album 'The Dark!' toe. Op Les Ardentes gaf hij een best of van deze plaat ten gehore met onder meer 'A Crack of Thunder en The Dark!'. Voor de Antwerpse hiphopper zijn zulke optredens altijd een hoogtepunt. "Ik kijk heel erg uit naar mijn optreden op Les Ardentes", klonk het eerder in Gazet van Antwerpen

Herbeleef het optreden van Glints via de Proximus VOD

Kaaris 

Deze Franse rapper is minder bekend bij ons, maar het is toch de moeite waard om eens een concert van Kaaris mee te pikken in de Proximus VOD. Op Les Ardentes zorgde zijn optreden voor een uitzinnig spektakel waarbij zijn fans zijn hits woord voor woord meezongen. 

Hij bracht ook zijn grootste hit 'Kalash', een collab met Booba. Over Kalash gesproken: even later nodigde Kaaris zijn collega Kalash Criminel uit op het podium om samen 'Arrêt du Coeur' te rappen, hun eerste officiële samenwerking.

Herbeleef het optreden van Kaaris via de Proximus VOD

Deze optredens en andere hoogtepunten van Les Ardentes, evenals interviews en backstagereportages, kan je vinden op de website van Pickx

Francofolies

Roméo Elvis

Roméo Elvis was uitgenodigd op het podium van Pierre Rapsat tijdens de Francofolies voor de Belgische nationale feestdag. De 30-jarige zanger uit Brussel bewees eens te meer zijn reputatie van podiumbeest door een eigenzinnige interpretatie te geven van de beste nummers uit zijn repertoire en in stijl af te sluiten met zijn hitnummer 'Malade'.

Herbeleef het optreden van Roméo Elvis via de Proximus VOD

Deze optredens en andere hoogtepunten van Francofolies, evenals interviews en backstagereportages, kan je vinden op de website van Pickx

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top