Herbeleef de hoogtepunten van Graspop Metal Meeting dankzij Pickx!

Graspop Metal Meeting | De hoogmis van de zwaardere gitaarmuziek, Graspop Metal Meeting, zit er alweer op voor dit jaar. Het werd een broeierige editie vol beroemde gevestigde waarden en aangename verrassingen. En wie al dat moois wil herbeleven, of wie het festival wilde missen maar toch thuis de sfeer wil opsnuiven, kan nu terecht op de website van Pickx voor sfeerreportages en concerten van en interviews met de grootste artiesten van deze jaargang. Dit zijn alvast onze aanraders.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Disturbed

Er zijn zo van die bands die een publiek de ene seconde compleet uit hun dak kunnen doen gaan om het volgende moment de hele festivalweide muisstil te krijgen. Disturbed toonde op Graspop Metal Meeting dat zij een van die bands zijn. Frontman David Draiman vertelde tussen twee nummers door over zijn eigen donkere gedachten, en hoe beu hij het is dat hij vrienden eraan ten onder ziet gaan. Hij noemde Chris Cornell (Soundgarden) en Chester Bennington (Linkin Park) als collega’s wiens lot hem bijna zelf beschoren was. Het werd een pakkend moment, nog meer versterkt door de ijzersterke cover die Disturbed brengt van Simon & Garfunkels ‘The Sound of Silence’. Het was, tussen al het gitaargeweld in, een symfonisch en emotioneel hoogtepunt.

Herbeleef de hoogtepunten uit het optreden van Disturbed op de website van Pickx.

Papa Roach

Het was een van dé verrassingen van deze editie van Graspop Metal Meeting. De Amerikaanse nu-metalband Papa Roach is af en toe kop van jut bij muziekcritici, maar is wel degelijk aan een revival bezig. Op de Desselse festivalweide werkten oude hits als ‘Last Resort’ en ‘Getting Away with Murder’ zoals verwacht als headbangende meezingers, maar met enkele verrassende covers en mashups trokken ze uiteindelijk iedereen over de streep, ook de sceptici. Zo combineerden Jacoby Shaddix en de zijnen Eminems ‘Lose Yourself’ met hun eigen nummer ‘Broken Home’ en brachten ze hun eigen versie van ‘Firestarter’ (The Prodigy’ en ‘Lullaby’ (The Cure). En dat alles in een show vol vuureffecten, uitzinnige energie en oneindig veel gecrowdsurf. Papa Roach bewees de critici ongelijk en toonde dat het wel degelijk nog altijd een dijk van een show kan spelen.

Herbeleef het optreden van Papa Roach op de website van Pickx.

Schizophrenia

Het was hun eerste keer op de Desselse festivalweide, en wij vermoeden dat ze nog zullen mogen terugkeren. De Belgische beloften van Schizophrenia spelen loeiharde rauwe metal en schuimen daarmee sindskort het Europese vasteland af. Hun stopje op Graspop Metal Meeting wordt opgevolgd met shows op Hellfest, Wacken Open Air, Dortmund Deathfest, Alcatraz en nog andere grote festivals in binnen- en buitenland. Wie de band op Graspop miste en toch even wil zien wat deze Belgische kanjers waard zijn, verwijzen we graag naar onze website.

Herbeleef het optreden van Schizophrenia op de website van Pickx.

Deze optredens en nog veel meer hoogtepunten, sfeerreportages en interviews achter de schermen vind je op de website van Pickx!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top