Lazio en Atalanta: opnieuw garantie voor doelpunten?

Serie A | Lazio versus Atalanta wordt aanstaande woensdag een duel om naar uit te kijken in de Serie A. De twee teams werden het voorbije seizoen gezien als de meest entertainende om naar te kijken. Trekken de twee die lijn door in het seizoen 2020-2021?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wanneer woensdag om 20u45 de aftrap wordt gegeven in het Olympisch Stadion van Rome, kijken we naar een wedstrijd die nog kadert in de openingsspeeldag van de Serie A. Atalanta kreeg namelijk wat extra rust omdat het team na afloop van het voorbije seizoen ook nog actief was in de Champions League. Om dezelfde redenen werden de duels Benevento – Inter en Udinese – Spezia uitgesteld. Inter speelde nog in de Europa League, Spezia in de play-offs voor promotie.

Pas op speeldag twee kwamen Lazio en Atalanta dus voor het eerst in actie. Afgelopen zaterdag won Atalanta met 2-4 bij Torino, Lazio boekte een 0-2 uitzege bij Cagliari.

Goals, goals, goals bij Atalanta

Met vier verschillende doelpuntenmakers zette Atalanta meteen weer de toon voor het nieuwe jaar. La Dea eindigde op een derde plaats met in totaal 98 gemaakte doelpunten. Enkel Bayern München deed met exact 100 stuks in de Bundesliga het afgelopen seizoen beter qua gemaakte goals. Het toont maar extra aan dat Atalanta een ploeg is die blijft groeien.

“We zijn sterker geworden ten opzichte van vorig seizoen”, liet coach Gian Piero Gasperini optekenen na de 2-4 uitzege bij Torino. “De Scudetto is geen doelstelling op zich, maar we gaan tegelijkertijd geen uitdaging uit de weg.” Met Atalanta, Inter, Lazio en nu ook een beter draaiend Milan verwacht Atalanta-coach Gasperini overigens dat Juventus meer concurrentie mag verwachten in de strijd om de titel.

Helaas voor de Belgen onder ons zal Atalanta het dit jaar zonder een landgenoot doen. Timothy Castagne verliet de Noord-Italiaanse provincieclub voor Premier League-team Leicester City.

Lazio terug in pre-coronavorm?

Lazio eindigde het seizoen op een vierde stek, één plekje lager dus dan Atalanta. De blauwe ploeg uit Rome mocht daarvoor onder meer talisman Ciro Immobile bedanken. De Italiaanse spits wist met 36 goals de topschutterstitel in de Serie A binnen te rijven. Met zijn 36 stuks deed hij ook beter dan Robert Lewandowski van Bayern en won hij tevens de Europese Gouden Schoen.

Lazio presteerde vooral voor de coronabreak uitmuntend. Het team van Simone Inzaghi was tot dan de grootste uitdager van Juventus voor de titel. Maar na de hervatting haalde Lazio hetzelfde ritme niet meer. Het team moest uiteindelijk tevreden zijn met een vierde stek. Dat leverde wel Champions League-voetbal op, iets waar ze bij Lazio al 13 jaar op aan het wachten waren.

Met het oog op die Champions League wist Lazio de kern in de breedte te versterken. Onder meer spits Vedat Muriqi en centrale middenvelder Gonzalo Escalante trokken richting de Italiaanse hoofdstad.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top