Kan Club Brugge zijn titel verlengen?

Jupiler Pro League | Dit weekend trekt de Jupiler Pro League jaargang 2020-2021 zich op gang. Met de openingswedstrijd tussen titelhouder Club Brugge en nummer drie Charleroi staat meteen al een klepper van formaat op het menu. Blauw-zwart wil zijn dominantie van vorig seizoen consolideren, terwijl Charleroi wil tonen dat het definitief zijn plaatsje heeft bij de top zes.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na de desastreuze bekerfinale tegen Antwerp, waarin Club Brugge op geen enkel moment echt aanspraak kon maken op de overwinning, is er sprake van een kleine crisis op het Belfius Basecamp. De gebreken van de grotendeels behouden kern werden pijnlijk bloot gelegd en dus kan Club haast niet anders dan na een meer dan degelijke voorbereiding toch nog de transfermarkt op te trekken.

Ook bij het nummer drie van vorig seizoen Sporting Charleroi lijkt Karim Belhocine de trein nog niet echt op de rails te hebben gekregen. Ook al slagen de Carolo's er voorlopig in om voor het zoveelste seizoen op rij de kern grotendeels samen te houden, toch maakte de ploeg geen onuitwisbare indruk in de voorbereiding. Tegen Club zal er alvast uit een ander vaatje dienen te worden getapt.

Club op zoek naar tweede titel op rij

Voor de microfoon van Sporza was Philippe Clement duidelijk over de reden van de non-prestatie in de bekerfinale: "Een jaar na een titel is altijd gevaarlijk. In de hoofdjes zie je dan enkele procentjes minder scherpte. Ik hoop dat dit een duidelijke wake-upcall is voor mijn spelers." Dat is meteen ook een van de grootste minpunten aan de grotendeels ongewijzigde kern. Alle sterkhouders bij Club zijn (voorlopig) nog aan boord, maar sommigen denken dat het met enkele procentjes minder ook wel zal loslopen. Vooral voorin gaapt een vacuüm waardoor de pas 18-jarige Youssouph Badji weleens als puntaanvaller aan de competitie zou kunnen beginnen. Om een aanvallerscomplex, zoals enkele seizoenen geleden het geval was met de doelmannen, te vermijden, voegt Brugge best nog een ervaren kracht aan het aanvallende compartiment toe.

Voorts ontbraken sterkhouders als Déli, Matta, Diatta en Dennis om allerlei redenen tijdens de voorbereiding en dat liet zich tijdens de bekerfinale op het veld ook voelen. Wil Clement een tweede opeenvolgende titel plukken, wat voor de Bruggelingen geleden is van het seizoen 78-79, dan zal er naast wedstrijdmentaliteit en scherpte, toch ook wat bij moeten komen. Al was het maar om de concurrentiestrijd aan te wakkeren.

Charleroi wil plaatsje in subtop bestendigen

Na de derde plaats vorig seizoen en het bijbehorende ticket voor de Europa League wil Karim Belhocine dit seizoen de status van Sporting Charleroi als subtopper bevestigen. Daarvoor kan hij, net als zijn collega Clement bij Club, een beroep doen op een grotendeels ongewijzigde kern. Zo lopen sterkhouders als Ryota Morioka en Marco Ilaimaharitra na een sterk seizoen nog steeds rond in het Zwarte Land.

Op transfervlak viel er bij de Zebra's op inkomend gebied de opvallende transfer van Guillaume Gillet en een nieuwe huur van Kaveh Rezaei te noteren. Grootste verlies lijkt ons Nurio, die richting Gent trok. De troepen van Belhocine hebben er bovendien niet echt een indrukwekkende voorbereiding opzitten, met zware nederlagen tegen Saint-Etienne en Metz, waardoor de ijzersterke defensie van vorig seizoen voorlopig meer een zeef lijkt. Afwachten of de Carolo's hun defensie opnieuw op punt krijgen en hun scorend vermogen kunnen opkrikken en dan lijkt een nieuw seizoen in de subtop in de maak.

Wie neemt de beste start? Volg Club Brugge - Charleroi zaterdag om 16u30 live op Eleven Pro League, beschikbaar in de All Sports-optie van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top