Lukaku en Dendoncker op zoek naar glorie in de Europa League

UEFA Europa League | Op 5 en 6 augustus vinden de wedstrijden van de 1/8ste finales van de Europa League plaats. Door de uitbraak van het coronavirus zijn er een aantal veranderingen doorgevoerd. Proximus Pickx blikt vooruit op de herstart van de Europa League.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zes van de acht heenwedstrijden werden afgewerkt en de terugwedstrijden worden achter gesloten deuren gespeeld in het stadion van de betreffende club. Enkel bij Inter-Getafe en AS Roma-Sevilla vond er nog geen heenwedstrijd plaats. Die twee wedstrijden van de 1/8ste finales zullen op neutraal terrein worden gespeeld in Duitsland. Inter en Getafe treffen elkaar in de Arena AufSchalke in Gelsenkirchen, AS Roma en Sevilla nemen het tegen elkaar op in de MSV Arena in Duisburg. Er is geen heen-en terugwedstrijd voor deze twee partijen, de beslissing valt in Gelsenkirchen en Duisburg.

Beslissing in één match

Vanaf de kwartfinales gaan alle wedstrijden door in Duitsland, waar de partijen zullen plaatsvinden in de stadions van Duisburg, Düsseldorf, Gelsenkirchen en Keulen. Vanaf de kwartfinales zijn er geen heen- en terugwedstrijden meer, de beslissing valt in één match. Op 21 augustus vindt de finale plaats in Keulen.

Drie ploegen lijken al zo goed als zeker te zijn van de kwartfinales: Manchester United, FC Basel en Bayer Leverkusen. Man Utd won met 0-5 bij LASK Linz, Bayer Leverkusen ging met 1-3 winnen bij Glasgow Rangers en FC Basel won met 0-3 bij Eintracht Frankfurt. Bij FC Kopenhagen- Istanbul Basaksehir, Shakhtar Donetsk-Wolfsburg en Wolverhampton-Olympiacos is er meer spanning. Kopenhagen moet een 1-0-nederlaag bij Basaksehir proberen goed te maken, Wolfsburg probeert de 1-2-thuisnederlaag tegen Shakhtar Donetsk uit te wissen en Wolverhampton kan het in eigen huis afmaken nadat het bij Olympiacos 1-1 speelde.

De Belgen

Romelu Lukaku hoopt met Inter dit seizoen nog een prijs te pakken. De Europa League zou alvast mooi op zijn palmares staan. ‘Big Rom’ kreeg aanvankelijk rust in de Europa League en daardoor tikte hij tot dusver af op twee wedstrijden met daarbij twee doelpunten en één assist.

Leander Dendoncker greep met Wolverhampton in de Premier League net naast een Europees ticket. Het winnen van de Europa League kan de Wolves voor volgend seizoen alsnog Europees voetbal opleveren. De ex-speler van Anderlecht speelde dit seizoen al negen Europese wedstrijden en scoorde één keer.

Koen Casteels heeft de moeilijkste taak, want met Wolfsburg moet hij beter doen dan de 1-2-nederlaag uit de heenwedstrijd. Met vier wedstrijden en daarbij drie tegengoals en twee clean sheets deed de Rode Duivel het voorlopig niet slecht in de Europa League.

Inter-Getafe is op woensdag 5 augustus live vanaf 20u40 te volgen bij Canvas.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top