Toby Alderweireld kopt Spurs naar belangrijke derbyzege tegen Arsenal

Premier League | Toby Alderweireld heeft Tottenham Hotspur een belangrijke derbyzege tegen Arsenal bezorgd. Zondag wonnen de Spurs op de 35ste speeldag van de Premier League met 2-1 dankzij een doelpunt van onze landgenoot in het slotkwartier. Daardoor blijven de Spurs in de running voor Europees voetbal. Alderweireld stond bij Tottenham Hotspur in de basis, Jan Vertonghen zat een hele wedstrijd op de bank.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Harry Kane kreeg de eerste grote kans van de wedstrijd na een goede start van de Spurs, maar doelman Emiliano Martinez voorkwam een vroege voorsprong voor de thuisploeg.

Alexandre Lacazette was wél de eerste die scoorde in het fonkelnieuwe Tottenham Stadium. De Franse spits nam vanaf 25 meter de bal heerlijk op de slof. De 0-1 vloog in de winkelhaak (16').

Even later stond Tottenham bijna op voorsprong, maar Sissoko reageerde te laat in de zestien. Ben Davies besloot het ook eens van afstand te proberen, zijn pegel spatte uiteen op de lat. Op het uur kreeg ook Pierre-Emerick Aubameyang te maken met datzelfde doelhout in Londen. 

Aubameyang probeerde het in het laatste kwartier met een mooi vluchtschot, maar Hugo Lloris stond goed te keepen.

Waar Kane en co. niet in slaagde, lukte Alderweireld met nog negen minuten te spelen wel. De verdediger kwam boven iedereen uit en kopte de 2-1 (81') overhoeks binnen. De Spurs (8ste - 52 ptn) steken zo Arsenal (9de - 50 ptn) voorbij in de stand op drie speeldagen van het einde van de competitie.
 


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top