Courtois op weg naar historisch record met Real

La Liga |
Met nog 4 speeldagen te gaan en een voorsprong van 4 punten lijkt Real Madrid op weg naar de titel in La Liga. Met dank aan Thibaut Courtois die bezig is aan een historisch seizoen voor zichzelf en voor de Koninklijke.
 

Door Tagtik

Deel dit nieuws

Zijn eerste jaar bij Real Madrid was moeilijk, want de supporters van Los Blancos konden hun liefde voor Keylor Navas niet onder stoelen of banken steken. Sinds de Costa Ricaan echter naar PSG verkaste, is Thibaut Courtois de onbetwiste nummer 1 onder de lat bij de Koninklijke en een van de steunpilaren van de ploeg.
 
De Trofeo Zamora, de trofee voor de doelman in de Spaanse competitie die  gemiddeld het minste tegendoelpunten te slikken krijgt, kan hij bijna niet meer ontlopen. Na de 0-1 in Bilbao van afgelopen weekend zit de doelman van de Rode Duivels aan 17 clean sheets in de 31 speeldagen waarin hij speelde. Hij is nog maar 2 clean sheets verwijderd van het record van Real Madrid van 19 clean sheets in een seizoen dat Francisco Buyo vestigde in het seizoen 1986-87.
 
Sinds de herneming van de Spaanse competitie slikte Courtois nog maar in 2 van de 7 wedstrijden een doelpunt, tegen Eibar en Real Sociedad. Hij zit nu al aan 367 minuten zonder een doelpunt te incasseren. 
 
Vorig seizoen slikte Real Madrid 46 doelpunten. Voorlopig zit het aan amper 21 tegengoals. Los Blancos zijn goed op weg om hun record van minste tegengoals in La Liga sinds die uit 20 ploegen bestaat, te verbeteren: in het seizoen 1986-1987 (dat met de 19 clean sheets van Buyo) kreeg Real 26 goals binnen.
 
Voor Real Madrid volstaan twee zeges en twee gelijke spelen om kampioen te worden, het mag zelfs nog een wedstrijd verliezen als het de drie andere wint. In 9 dagen tijd, van 10 tot 19 juli, volgen nog wedstrijden tegen Alavés (thuis), Granada (uit), Villarreal (thuis) en Leganés (uit). Voor Courtois kan het zijn tweede winst in La Liga worden: in het seizoen 2013-2014 pakte hij al de Spaanse landstitel met Atlético Madrid. In de seizoenen 2012-2013 en 2013-2014 won hij al de Trofeo Zamora. De voorbije 4 seizoenen ging die naar Jan Oblak, de Sloveen die Courtois opvolgde als doelman bij Atlético.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top