Struikelend Barcelona probeert Real Madrid van 34ste landstitel te houden

La Liga | Dit weekend staat in La Liga alweer de 34ste speeldag op het programma. Nu de competitie in ijltempo zijn ontknoping nadert, willen Real Madrid en Barcelona elkaar geen strobreed toegeven in de strijd om de landstitel. Maar wie beschikt over de beste papieren?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op zondag 5 juli staat voor zowel Real Madrid als Barcelona een moeilijke uitwedstrijd op het programma. De Koninklijke zakt af naar het Baskenland om er Athletic Bilbao partij te geven, terwijl Barcelona naar Villareal trekt. Opnieuw D-day voor beide voetbalgrootmachten in de strijd om de kampioenschapstitel.

Momenteel lijken Thibaut Courtois en Eden Hazard en hun maats over de beste papieren te beschikken. De troepen van Zinedine Zidane hebben duidelijk hun batterijen kunnen opladen tijdens de verplichte coronabreak en lijken onverstoord op hun einddoel, een 34ste landstitel, af te stevenen. De Franse succestrainer lijkt na een weifelachtig seizoensbegin net op tijd zijn team op de rails te hebben gekregen, met als exponent Karim Benzema, die in de vorm van zijn leven verkeert. De ijzersterke defensie, met sluitstuk Courtois, zou wel eens de doorslag kunnen geven.

Interne strubbelingen spelen FC Barcelona parten

Voor Barcelona lijkt de coronastop dan weer op het slechtst mogelijke moment te zijn gekomen. De discussies rond het inleveren van loon leidden tot het opstappen van liefst zes bestuursleden en de heikele financiële toestand werd nog maar eens in de verf gezet met de omstreden ruildeal tussen Arthur en Pjanic. Ook op het veld vergaat het de Blaugrana niet veel beter. In de laatste vier wedstrijden kon het maar een keer de drie punten binnenrijven. Vooral in uitwedstrijden weten Lionel Messi en co vaak amper van welk hout pijlen te maken, getuige daarvan de slechts 23 punten uit 16 uitwedstrijden. En laat dit weekend nu net een uitwedstrijd tegen Villareal op het programma staan, een team dat sinds de coronabreak de goede vorm teruggevonden heeft... Daar komt nog eens bij dat indien de twee tenoren na 38 speeldagen met een even aantal punten eindigen de titel sowieso naar de hoofdstad gaat, omdat Real dit seizoen duidelijk beter deed in de onderlinge resultaten. Werk op de plank dus voor Messi en co!

Vrijdagavond trapt Atlético Madrid, met een Yannick Carrasco die zijn vorm van weleer teruggevonden heeft, de 34ste speeldag op gang tegen Mallorca, dat nog volop in strijd is om de degradatie te vermijden. De vierde in de stand Sevilla sluit maandag de speeldag af in een treffen met staartploeg Eibar.

Athletic Club - Real Madrid (om 14u) en Villareal - Barcelona (om 22u) zijn op zondag 5 juli live en integraal te bekijken op Eleven Sports 1, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus

Het volledige programma van de 34ste speeldag:

Vrijdag 03/07:

Zondag 05/07:
  • Athletic Bilbao - Real Madrid om 14u op Eleven Sports 1
  • Villareal - Barcelona om 22u op Eleven Sports 1
Maandag 06/07:
  • Sevilla - Eibar om 22u op Eleven Sports 1

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top