FIFA laat geen nieuwe spelers toe: OHL en Beerschot moeten finale afwerken met huidige kern

Challenger Pro League | OH Leuven en Beerschot VA zullen hun tweede promotiefinale dan toch moeten afwerken met de spelers die het voor het seizoen 2019 - 2020 onder contract had liggen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Oorspronkelijk veranderde de voetbalbond het bondsreglement waardoor zowel OHL als Beerschot nieuwe spelers mochten opstellen voor de promotiefinale van begin augustus, maar dat voorstel is nu terug gedraaid door de wereldvoetbalbond FIFA. Zij lieten weten dat de wedstrijden van dit seizoen afgewerkt moeten worden met de kern van het huidige seizoen.

Dat lijkt vooral problematisch voor OH Leuven, want daar zijn heel wat spelers einde contract deze zomer. Temeer omdat ook een korte verlenging van een maand (zoals in Engeland) hier niet is toegestaan. 

Bij OHL gaat het om huurlingen Jan Van den Bergh, Kamal Sowah en Jérémy Perbet. En om eindecontractspelers Kenneth Schuermans, Derrick Tshimanga, Frédéric Duplus, Sasha Kotysch, Tom Van Hyfte, Yannick Aguemon, David Hubert en Yohan Croizet. Bij Beerschot zitten enkel Rubin Seigers (gehuurd van KRC Genk) en Baptiste Aloé met een aflopend contract.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top