Wie wint het eerste NBA In-Season Tournament en een mooie premie?

Sport | Vier NBA-ploegen zullen vanaf donderdag in Las Vegas strijden om de NBA Cup, de trofee voor de ploeg die het allereerste In-Season Tournament wint. De eerste twee kanshebbers zijn alvast bekend.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De eerste maanden van het seizoen spannender maken en wat vroeger de aandacht van het publiek trekken, dat is het doel dat de NBA voor ogen had toen het dit jaar voor het eerst het In-Season Tournament op poten zette. Begin november werden zes groepen (drie in het oosten, drie in het westen) van vijf ploegen gevormd. Elke ploeg speelde één keer tegen de andere vier in zijn groep, tweemaal thuis en tweemaal op verplaatsing. Die wedstrijden tellen overigens mee voor het klassement van het reguliere seizoen. De zes groepswinnaars en de twee beste verliezers gingen – een beetje zoals in de meeste grote voetbaltoernooien – door naar de volgende fase.

Richting Vegas

Die tweede fase, met directe eliminatie, begon afgelopen nacht met twee wedstrijden: Indiana Pacers – Boston Celtics en Sacramento Kings – New Orleans Pelicans. In de eerste wedstrijd haalden de Pacers het, mede dankzij Tyrese Haliburton die de eerste triple-double van zijn carrière wist te presteren. In de andere kwartfinale waren de Pelicans sterker dan de Kings. De Pacers en de Kings mogen dus al hun koffers pakken voor Las Vegas, waar de halve finales en de finale gespeeld zullen worden vanaf donderdag.

Dan rest alleen nog de vraag tegen wie ze het zullen moeten opnemen. Indiana zal in de halve finale tegenover de winnaar van de wedstrijd Milwaukee Bucks – New York Knicks staan. New Orleans moet het opnemen tegen ofwel Los Angeles Lakers, ofwel Phoenix Suns. De finale – de enige wedstrijd die niet meetelt voor het eindklassement van het seizoen – wordt gespeeld in de nacht van zaterdag op zondag.

De NBA heeft in elk geval gezorgd voor de nodige motivatie voor de spelers: er staat 18 miljoen dollar aan premies op het spel. De winnende ploeg en de coach kunnen elk 500.000 dollar krijgen. De verliezende finalisten strijken zo’n 200.000 dollar per speler en coach op en wie in de final four geraakt krijgt een premie van 100.000 dollar. Redenen genoeg om alles te geven op het parket.

Het NBA-programma van de week op Eleven:

Woensdag 6 december

Donderdag 7 december

  • Indiana Pacers - Milwaukee Bucks: om 23u op Eleven 1

Vrijdag 8 december

  • New Orleans Pelicans - L.A. Lakers: om 3u op Eleven 1

Zaterdag 9 december

Zondag 10 december

  • Finale In-Season Tournament: om 2u30 op Eleven 1

Volg de NBA het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top