Portland Trail Blazers: kan Toumani Camara de blessuregolf helpen opvangen?

Sport | Portland Trail Blazers zitten in de hoek waar de klappen vallen. Coach Chauncey Billups heeft enkele sterkhouders zien uitvallen en ziet nu hoe zijn ploeg het steeds lastiger begint te krijgen in de NBA.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Portland Trail Blazers: team van Toumani Camara geplaagd door blessures

Het bestuur van Portland Trail Blazers zit met de handen in het haar. De Amerikaanse basketbalclub begon redelijk goed aan het nieuwe seizoen van de NBA maar zit sinds enkele weken in de hoek waar de klappen vallen. De Trail Blazers verloren hun laatste twee partijen en lijken het vertrek van Damian Lillard maar moeilijk te kunnen opvangen. Ze zagen ook hoe enkele sleutelspelers met een blessure uitvallen en hierdoor dreigt de malaise nog groter te worden.

De wet van Murphy?

Anfernee Simons was de eerste speler die zich moest melden bij de ziekenboeg. Simons was vorig seizoen goed voor gemiddeld 21 punten per wedstrijd. Ongeveer 45 procent van zijn gemaakte punten waren field goals en 38 procent waren driepunters. Simons had zich twee weken geleden aan zijn duim geblesseerd en moest daarna meteen onder het mes. De point guard moet vier tot zes weken revalideren en is dus nog niet beschikbaar voor de Trail Blazers. Gisteren raakte ook bekend dat Scoot Henderson in de lappenmand ligt. Henderson zou zijn enkel verzwikt hebben en ook last hebben van enkele kneuzingen.

Volgens de laatste berichten staat de speler hierdoor minstens twee weken aan de kant. Henderson moest dit seizoen een grotere rol spelen bij de Trail Blazers, maar zijn prestaties op de court waren vooralsnog ondermaats. Hij maakte gemiddeld 8,8 punten, gaf gemiddeld 4,6 assists en had wat de overige statistieken betreft, niet de allerbeste resultaten.

Einde seizoen voor Robert Williams III

Er zijn nog enkele (belangrijke) geblesseerde spelers bij Portland Trail Blazers. Robert Williams III, bijvoorbeeld. Deze center/power forward liep dit weekend een knieblessure op waardoor hij het hele seizoen zal missen. Volgens Amerikaanse media stond Williams III in de belangstelling van enkele vooraanstaande franchises uit de NBA, maar die houden nu toch maar beter de boot af. Tot slot is er nog Malcolm Brogdon. Deze point guard heeft last van een hamstringblessure en zal de eerstvolgende wedstrijd tegen LA Lakers al zeker niet kunnen meespelen.

En hoe verloopt het seizoen van onze 23-jarige landgenoot Toumani Camara? Camara is in ieder geval nog niet geblesseerd uitgevallen en draagt zijn defensieve steentje bij bij de Trail Blazers. Momenteel haalt Camara een gemiddelde van 5,8 punten en 1,3 assists per wedstrijd. Hij voert ook gemiddeld 0,9 steals uit per match. Camara staat nog als ‘rookie’ te boek in de NBA, maar doet het in de Verenigde Staten toch al naar behoren. Hopelijk kan hij het tij helpen doen keren bij Portland Trail Blazers.

Het programma van de NBA op de zenders van Eleven:

Zondag 12 november:

  • LA Clippers - Memphis Grizzlies: vanaf 21u30 op Eleven 3
Volg de NBA op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top