Antwerp heeft net op tijd extra magie gevonden in de aanval

Sport | Royal Antwerp FC is weer helemaal terug na een dipje. De Great Old won met 1-0 van Oud-Heverlee Leuven en ze hopen op het veld van Cercle Brugge weer de drie punten te rapen. Trainer Mark van Bommel merkt dat een van de zomeraanwinsten eindelijk helemaal op dreef komt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Eind juli maakte Royal Antwerp FC bekend dat Chidera Ejuke de ploeg kwam versterken. De flankaanvaller wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van het Russische CSKA Moskou. De start was moeizaam.

Moeizaam begin

Ejuke ontbrak matchritme en moest ook zijn fysieke basis verbeteren. Hij kwam voordien immers maanden niet aan spelen toe. De speler moest zich de eerste maanden tevreden stellen met invalbeurten. Daarin kon Ejuke zelden overtuigen. Van eind september tot begin november kwam hij zelfs amper aan de bak en bleef hij vier keer op de bank in de competitie.

Vanaf november ging het een stuk beter. Hij toonde zich tijdens de invalbeurt tegen Shakhtar Donetsk, zorgde met een prachtige goal tegen STVV alsnog voor een punt en daardoor mocht hij tegen OH Leuven voor het eerst starten. Mark van Bommel was tevreden na de prestatie van Ejuke. De tandem Wijndal-Ejuke kan wel bekoren. Beiden vonden elkaar zeer goed tegen OHL. Wijndal vond dat ook.

Extra creativiteit voor Antwerp

"Toen ‘Chidi’ inviel tegen Shakhtar was hij dreigend, en nu ook. Hij is vervelend om tegen te staan hoor. (lacht) Zeker als je er op training in van die kleine partijtjes tegen staat, dan is hij heel moeilijk te verdedigen. Dat laat hij ook zien tijdens wedstrijden. Hij heeft die actie en maakt het z’n rechtstreekse tegenstander altijd moeilijk. Het is aan de trainer om te bepalen wie er speelt, maar we voelen elkaar best goed aan”, zei hij na het duel aan Het Laatste Nieuws.

Ejuke tikte in de competitie af op amper 195 minuten. De kans is groot dat hij de komende weken veel vaker aan de bak zal komen. Antwerp verloor afgelopen zomer met Calvin Stengs de nodige creativiteit. Ejuke zorgt op een andere manier, meer via de persoonlijke actie, voor een vleugje extra magie in het spel van de landskampioen. Kan hij zijn goede vorm ook bevestigen tegen Cercle Brugge?

Volg de Jupiler Pro League, met zaterdag om 16u de wedstrijd tussen Cercle Brugge en Royal Antwerp FC, het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top