De Ketelaere wil het ongelijk van AC Milan bewijzen

Sport | In de Serie A staan er deze speeldag heel wat interessante affiches op het programma. Atalanta ontvangt AC Milan, wat uiteraard een speciaal duel is voor Charles De Ketelaere. Daarnaast staat ook de altijd beladen topper tussen Juventus en Napoli voor je klaar.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vrijdagavond ontvangt Juventus Napoli. Het is altijd een zeer geladen wedstrijd. De Oude Dame is dit seizoen weer aardig op dreef. Ze strijden volop mee voor de landstitel, nadat ze enkele moeilijke jaren kenden in Turijn. De laatste titel dateert er al van 2020, een eeuwigheid voor de recordkampioen van Italië.

Juventus strijdt voor de landstitel

Juventus toonde zich dit seizoen al in topwedstrijden. Ze wonnen van AC Milan en Lazio, tegen Inter haalden ze een gelijkspel. De topclub hanteert vooral een strakke defensieve organisatie en ze incasseren amper tegengoals. Dat wordt ook het recept tegen Napoli. De nul proberen te houden en dan een of twee keer prikken. Napoli kent een moeizaam seizoen als landskampioen. Rudi Garcia werd al ontslagen en Walter Mazzari volgde hem op als trainer. Napoli kan zich geen nederlaag veroveren in Turijn, anders dreigt de landstitel al vroeg weg te zijn.

In Bergamo maken ze zich klaar voor de komst van AC Milan. Het is vooral uitkijken naar Charles De Ketelaere. De Rode Duivel wordt door AC Milan, met aankoopoptie, uitgeleend aan Atalanta. CDK begon er goed, maar de laatste weken schippert hij er tussen bank en basis.

Bij Atalanta verkiezen ze De Ketelaere voorlopig uit te spelen in een centrale rol. Hij speelde vooral als schaduw- of centrumspits. Met zijn balvastheid moet hij zo een kapstok zijn voor zijn ploeg. Bij Atalanta speelt De Ketelaere in de schaduw. Een mindere prestatie wordt er niet zo enorm uitvergroot zoals bij het grote AC Milan. Hij leek vorig jaar te bezwijken onder die druk.

Centrale rol voor CDK bij Atalanta

Coach Gian Gasperini was enkele weken geleden lovend over de ex-speler van Club Brugge. “Hij heeft een moeilijk seizoen gehad, maar hij heeft veel geleerd in zijn eerste jaar bij een grote club. Wat hij hier vindt, is meer vertrouwen. We geloven echt in hem", aldus de Italiaanse coach aan Sky Sport Italia.

Hij liet ook verstaan dat De Ketelaere in de spits kan spelen. "Hij heeft goede voeten, is veelzijdig en kan zelfs als centrumspits spelen. Ook al is dat niet zijn beste positie, maar dat kan het misschien worden in de toekomst."

Tegen AC Milan krijgt De Ketelaere een uitgelezen kans om aan heel Italië te laten zien dat hij wél het potentieel heeft om mee te draaien aan de Europese top. 

Het programma voor speeldag 15 van de Serie A op Eleven Sports:

Vrijdag 8 december

Zaterdag 9 december

Zondag 10 december

Volg de Serie A het hele seizoen op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top