De Wereldbeker veldrijden staat voor belangrijke dag in Italië

Sport | Val di Sole, gelegen in Trentino in het noordoosten van Italië, is deze zondag het strijdtoneel voor de zevende ronde van de Wereldbeker Cyclocross.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Eli Iserbyt is voortreffelijk bezig. De leider bewees vorige week in Flamanville dat hij niet van plan is om de rol te lossen. De Belg toonde een geweldige mentaliteit om na een mislukte start een ongelooflijke comeback te maken. Zelfs de ganzen die plots op het parcours verschenen, konden Iserbyt niet uit zijn concentratie brengen.

Iserbyt alleenheerser, Brand keert terug bij de dames

Iserbyt wist zijn tweede WK-succes te boeken en zijn zesde ritwinst van het seizoen. Daardoor heeft hij een comfortabele voorsprong opgebouwd in het klassement. Iserbyt telt 187 punten, achtervolgers Pim Ronhaar (153 punten) en Lars van der Haar (151 punten) moeten al stevig aan de bak. Dit weekend moeten Ronhaar en Van der Haar in Val di Sole proberen Iserbyt de loef af te steken.

Bij de vrouwen heeft Lucinda Brand nog niet haar laatste woord gezegd in de titelrace. De Nederlandse staat 39 punten achter op haar landgenote Ceylin del Carmen Alvarado, maar ze heeft zojuist de laatste twee ritten in Frankrijk en Ierland gewonnen. Zal het haar lukken hetzelfde te doen in Trentino?

Volg de zevende wedstrijd in de UCI Wereldbeker in Val di Sole op 10 december op Pickx+ Sports 1. De dames starten om 13u10, de heren om 14u40.

De wedstrijden van de UCI Wereldbeker zijn integraal te volgen op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top