Wie volgt Wout van Aert op in Dublin?

Wielersport | De vijfde ronde van de Wereldbeker Cyclocross vindt dit weekend plaats in Dublin. Vorig jaar wist Wout van Aert er als eerste over de eindmeet te rijden. Wie trekt tijdens deze editie aan het langste eind?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen-Bingoal) pakte afgelopen zondag de algemene leiding door de vierde ronde in Troyes te winnen voor de Nederlanders Lars van der Haar (Baloise Trek Lions) en Joris Nieuwenhuis (Baloise Trek Lions). Dankzij zijn eerste overwinning van het seizoen in de Wereldbeker heeft de Belg een voorsprong van één punt in het klassement op Lars van der Haar, die dit weekend in Dublin zijn kansen niet zal verdedigen.

Alvarado en Iserbyt kunnen wegrijden

"We hadden ruim op voorhand besloten om niet deel te nemen aan Dublin. Zaterdag ben ik aanwezig in Kortrijk. Het weekend daarop sta ik aan de start in Flamanville, waar ik opnieuw punten kan verzamelen voor het WK" , aldus Van der Haar. Eli Iserbyt krijgt zo een uitgelezen kans om verder uit te lopen, al zal Thibau Nys proberen stokken in zijn wielen te steken. Net als Europees kampioen Michael Vanthourenhout.

De renners zullen een route van drie kilometer moeten afleggen in het Sport Ireland Campus. Er worden diverse weilanden doorkruist met als moeilijkheidsgraad enkele heuvels, balken en een passage in het zand.

Bij de dames zal Ceylin del Carmen Alvarado de grote favoriete zijn na het winnen van de laatste twee rondes van het WK en vooral na haar vierde overwinning op rij in Troyes afgelopen weekend. Fem van Empel zal er echter alles aan doen om deze reeks te stoppen.

Volg de vijfde ronde van de UCI Wereldbeker Cyclocross in Dublin zondag 26 november op Pickx+ Sports 1. De start van de dameswedstrijd is om 14, gevolgd door de wedstrijd voor heren om 15u10.

De acht manches van de Superprestige en de volledige UCI Wereldbeker veldrijden zijn te volgen op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top