Nooit méér schoten op doel dan afgelopen weekend in de Challenger Pro League

Sport | Speeldag 13 in de Challenger Pro League was er eentje waarop collectief records werden gebroken. Alle ploegen samen schoten maar liefst 100 keer op doel afgelopen weekend. Daarmee wordt het seizoensrecord van de vorige speeldag gebroken, toen werd 91 keer op doel geschoten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

En of we spektakel hebben gezien na de interlandbreak in de Challenger Pro League. Verrassende uitslagen, heel wat doelpunten en... een recordaantal schoten op doel. Maar liefst 100 keer werd een bal op kader geschoten. Daarvan gingen 32 ballen tegen de touwen, de rest werd door een verdediger of de doelman gered. Speeldag 10, 11 en 12 hadden telkens al records gebroken, met respectievelijk 86, 89 en 91 schoten op doel.

Beerschot en Patro Eisden evenaren persoonlijk record

De statistiek op speeldag 13 hebben we vooral te danken aan Beerschot en Patro Eisden, die hun persoonlijk record evenaarden van 13 en 8 schoten op doel. Beerschot had dat eerder al gedaan op speeldag 2 tegen Zulte Waregem en Patro Eisden op speeldag 5 tegen RSCA Futures. De 13 schoten op doel van Beerschot zijn overigens ook het seizoensrecord van alle clubs dit seizoen. Enkel SK Beveren lukte evenveel kansen op speeldag 4 tegen SL16 FC.

RFC Seraing en SL16 FC breken persoonlijk record

RFC Seraing en SL16 FC braken afgelopen weekend hun persoonlijk record, met respectievelijk 9 en 7 schoten op doel. Seraing evenaarde de 21 kansen die het had tegen Club NXT op speeldag 10 (2-1 winst). Toen schoot het 6 van die 21 kansen op doel, deze keer maar liefst 9. Dat was evenwel niet voldoende voor de overwinning; de wedstrijd tegen Jong Genk eindigde op een 1-1-gelijkspel.

SL16 FC doet het tot eind dit seizoen met trainer Réginal Goreux. De beloften van Standard braken hun record van aantal kansen (19) afgelopen weekend tegen Lierse, waarvan ze 7 keer op doel schoten en 4 keer konden scoren.

Andere records die afgelopen speeldag werden gebroken:

  • RFC Seraing evenaarde het minste aantal kansen (6) van speeldag 6 tegen Lommel SK en speeldag 9 tegen Patro Eisden. Daarvan schoot het slechts één keer een bal tussen de palen, evenveel als op speeldag 8 tegen Club NXT en speeldag 9 tegen Patro Eisden. Trainer Arnauld Mercier moest daarvoor afgelopen zondag het gelag betalen en werd de laan uitgestuurd.
  • Lommel SK verloor van Patro Eisden, maar had 71,7% balbezit. Dat is een persoonlijk record voor de Limburgers. Dit seizoen doet enkel Club NXT beter, met 73,9% balbezit in hun partij tegen... Patro Eisden.
  • Beerschot gaf afgelopen weekend 673 passes. Dat is een persoonlijk record voor de troepen van Andreas Wieland dit seizoen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top