Trainerswissel bij Francs Borains: Sébastien Grandjean vervangt Arnauld Mercier

Sport | Francs Borains heeft "na een openhartige discussie" in onderling overleg de samenwerking met hoofdcoach Arnauld Mercier stopgezet. Dat heeft de Henegouwse club uit de Challenger Pro League (tweede klasse) zondag bekendgemaakt. Sébastien Grandjean is zijn opvolger.

Door Belga

Deel dit nieuws

Francs Borains verloor zaterdag op de dertiende speeldag thuis met 0-1 van Deinze en dat bleek de nederlaag te veel voor Mercier. De 51-jarige Fransman was sinds maart 2022 aan de slag bij de club uit de Borinage en dwong vorig seizoen de promotie naar het profvoetbal af. Voordien was hij ook al heel wat jaren werkzaam bij Boussu Dour Borinage, de voorloper van Francs Borains.

In de stand staat Francs Borains met dertien punten op een voorlopige dertiende plaats (op zestien). Van Sébastien Grandjean wordt verwacht dat hij RFB naar veiligere oorden brengt. De 53-jarige Grandjean was in zijn loopbaan al coach van Virton en verder ook van verschillende teams in het Groothertogdom Luxemburg.

"Ik ben verrast en blij dat ik ben benaderd", zegt de nieuwbakken coach in een reactie op de clubsite. "De afgelopen dagen had ik andere aanbiedingen gekregen, maar ja zeggen tegen Francs Borains was een snelle en makkelijke beslissing. Ik ben heel blij om na al die succesvolle jaren in Luxemburg weer coach te zijn in België. Ik wil hetzelfde succes hebben bij RFB."

Ook Georges-Louis Bouchez, sterke man bij Francs Borains en MR-kopstuk, kijkt uit naar de samenwerking. "Onze sportieve situatie zorgt ervoor dat iedereen met een frisse blik naar zichzelf moet kijken en een nieuwe start moet maken voor dit seizoen, dat goed begon. Daarom heeft de club ervoor gekozen om te vertrouwen op Sébastien Grandjean, wiens ervaring, discipline en gezag belangrijke troeven zullen zijn om Francs Borains te helpen een nieuwe beslissende stap te zetten in ons ontwikkelingsproces."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top