Oostende en Mechelen strijden om toppositie in BNXT League

Sport | Tussen de kroketten, ijstaarten en glazen wijn dendert de BNXT League verder richting de volgende speeldagen. Ook tijdens de vakantie staan er wedstrijden op het programma. Zo spelen Oostende en Mechelen maandag tegen elkaar. Op het spel staat de eerste plaats in het nationale deel van de competitie.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Hoewel Filou Oostende dit seizoen heel wat minder dominant presteert dan de voorbije seizoenen, blijft de kustploeg gevaarlijk voor menig tegenstander. Na twee nederlagen in negen BNXT League-wedstrijden is Oostende ongetwijfeld uit op revanche. De ploeg van Dario Gjergja aast op een twaalfde titel op rij, of is dit het jaar te veel? De wedstrijd tegen Mechelen op 26 december is de match van de waarheid als de ploeg zijn titelambities wil tonen. 

Barcello als reddende engel 

Ook vorige week toonde Oostende een teken van zwakte. Na een nederlaag bij Mons-Hainaut moesten de titelverdedigers het opnemen tegen Aalst. Held van de avond was Alexander Barcello, die dankzij een een shot tijdens de laatste seconden zijn ploeg een 80-82-overwinning kon bezorgen. Dankzij dat matchpunt behoudt Filou Oostende samen met Mechelen de leidersplaats in het Belgische deel van de BNXT-League.

De Kangoeroes konden vorige week tegen Brussels hun zevende zege op rij binnenhalen. De ploeg heeft het succes onder meer te danken aan een schitterende Deandre Davis, goed voor 22 punten, en Brian Fobbs, goed voor 20 punten. In het eerste duel van dit seizoen trok Oostende het laken naar zich toe. Aangezien Mechelen in een winning mood zit, aast de ploeg wellicht op revanche. 

Volg de wedstrijd tussen Filou Oostende en Kangoeroes Mechelen nu maandag 26 december vanaf 14u45 op de zender Pickx+ Sports 2, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top