Manchester City verliest tegen middenmoter Brentford

Sport | Manchester City heeft vanmiddag op de zestiende speeldag van de Premier League, de laatste voor de WK-break, in eigen huis een kostbare 1-2-nederlaag geleden tegen middenmoter Brentford.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Ivan Toney (16') strafte na ruim een kwartier laks verdedigen van de thuisploeg af door Ederson te grazen te nemen met een kopbal. Phil Foden (45'+1) bracht de Citizens pas in de blessuretijd van de eerste helft langszij met een overhoekse streep in het dak van het doel. 

Na de pauze viel de winning goal pas in de tien minuten blessuretijd, die toegekend werden na onder meer een blessurebehandeling bij Aymeric Laporte. Toney (90'+8) rondde een counter van de bezoekers succesvol af. Kevin De Bruyne speelde de volledige wedstrijd mee bij City en verijdelde in de laatste seconden de hattrick van Toney op de doellijn. 

De regerende landskampioen, die in zijn vorige zestien officiële ontmoetingen in het Etihad telkens aan het langste eind trok, laat door het dure puntenverlies na om Arsenal (34 ptn.) minstens tot vanavond van de leidersplaats te stoten. De Bruyne en co. blijven met 32 punten hangen op de tweede plaats in de tussenstand van de Engelse hoogste voetbalafdeling en kunnen de Gunners in de avond zien uitlopen tot vijf punten mits winst tegen degradatiekandidaat Wolverhampton.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top