PSG ziet nu al de gevolgen van de Galtier-methode

Ligue 1 | Op dit moment is Christophe Galtier bezig met een zomertournee doorheen Japan waar hij met PSG drie wedstrijden zal spelen. In de voorbereidingen op het nieuwe seizoen krijgt het elftal van Paris Saint-Germain steeds meer vorm. Als we mogen afgaan op het goed humeur van de spelers én trainer tijdens de trainingen van de laatste weken, dan lijkt de nieuwe coach met zijn eigen filosofie al helemaal thuis bij de Franse topclub.

Door Pickx

Deel dit nieuws

"We willen geen flashy, bling-bling meer, dit is het einde van de glitter," zei PSG-voorzitter Nasser Al-Khelaïfi een maand geleden in een zeldzaam interview met de pers. De andere filosofie werd geconcretiseerd door het vertrek van de flamboyante sportief directeur Leonardo Araújo. De meer discrete Luis Campos mocht overnemen en even later onderging de ploeg ook een trainerswissel. Mauricio Pochettino werd naar de deur verwezen en Christophe Galtier, die met LOSC zijn nieuwe werkgever PSG kon verslaan in de titelrace van 2021, werd aangesteld als nieuwe coach. 

Cohesie, strengheid en welzijn

De 55-jarige trainer staat bekend om zijn people-management en het vermogen om een groep spelers te motiveren. Hij zakte dan ook af naar de Franse hoofdstad met een duidelijke visie: een sterk team vormen waarin strengheid en het welzijn van de verschillende spelers worden gecombineerd om zo het beste uit de ploeg te halen. De voormalige coach van Nice staat ook bekend om zijn hardheid en waarschuwde al dat geen enkele individuele speler boven het team zal mogen staan. “Er zal geen compromis zijn”, vertelde hij bij zijn aanstelling. Anderzijds gelooft hij heel erg in spelers met een sterke persoonlijkheid en is er ook van overtuigd dat die karakters nodig zijn in een kleedkamer. “Als je geen ego’s in je ploeg hebt, heb je geen kampioenen. En zonder kampioenen, kan je niet winnen.”

Volgens de Franse pers lijkt de serene sfeer die momenteel bij de Parijse ploeg heerst, te betekenen dat de nieuwe mentaliteit aanslaat. De nieuwe coach drukt zijn stempel op de spelersgroep en riep meteen een aantal nieuwe regels in het leven. Zo komt de ploeg elke dag samen voor een lunch in het Camp des Loges om de cohesie van de groep te versterken. Benieuwd of de resultaten daarvan ook op het veld zichtbaar zullen zijn.

Een nieuw spelsysteem

In Japan leren de Parijse sterren ook het systeem en de spelfilosofie van hun nieuwe coach kennen. Galtier begint wellicht met drie centrale verdedigers in een 3-4-1-2 formatie, met Lionel Messi gepositioneerd net achter de twee spitsen.

RMC Sport liet ook weten te vermoeden dat de ‘Galtier-methode’ al unaniem werd geaccepteerd in Parijs. Anderzijds vermelden ze ook dat de man van Marseille nog veel moed bewijzen tegenover de leiding van de Parijse armada. De nieuwe coach is een uitstekende communicator en beseft maar al te goed dat alleen de prestaties op het veld op het eind van de rit van belang zijn. Het management van de ploeg geeft hem een kans om zich te bewijzen, maar bij gebrek aan ervaring op het hoogste niveau van het Europese voetbal verwachten Nasser Al-Khelaïfi en co heel snel resultaten. Als je weet dat PSG al een decennium droomt van winst in de Champions League, dan besef je ook dat het voor Galtier meteen raak moet zijn.

Volg de UEFA Champions League het hele seizoen dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top