Op 50-jarige leeftijd wil Zinedine Zidane "de cirkel rond maken” bij de Franse nationale ploeg

Voetbal | Zinedine Zidane, de ware voetballegende, viert donderdag zijn 50e verjaardag, ver van het voetbalveld. De Fransman deed echter wel een interview in de krant L'Equipe waarin hij geen enkel onderwerp uit de weg gaat en zijn droom uitschreeuwt om ooit de Franse nationale ploeg te coachen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Een halve eeuw vol successen, zo is de carrière van Zidane voorlopig samen te vatten. Zinedine Zidane is een van de zeldzame spelers die zowel door zijn landgenoten als door de internationale wereld wordt gewaardeerd. De man uit Marseille heeft alles gewonnen wat er te winnen viel met Juventus en Real Madrid. Bij die Spaanse club kon hij tussen 2016 en 2018 zelfs drie keer op rij de Champions League winnen. Het voorbije jaar nam Zizou even een pauze en nam hij de tijd om op de dag van zijn verjaardag, donderdag 23 juni, een uitgebreid gesprek te hebben met de journalisten van L’Equipe.

De deur blijft openstaan voor PSG

Hoewel het interview al in mei werd afgenomen, zijn de woorden van Zinedine Zidane een maand later nog steeds brandend actueel. Terwijl het WK in Qatar over enkele maanden van start gaat, blijft Zizou dromen van een job als trainer bij de Blues. “Natuurlijk wil ik dat. Ik hoop dat het ooit gebeurt. Wanneer? Dat is niet aan mij om te beslissen, maar ik wil de cirkel rond maken bij de Franse ploeg”, begint hij. “Vandaag zit het team goed en zit trainer Didier Deschamps op de juiste plaats. Hij kan de opgestelde doelstellingen zeker waar maken. Maar als de kans zich voordoet, dan zal ik niet twijfelen”, benadrukt. Hij specificeerde zelfs dat die job “het mooiste zou zijn wat er is”.

Ook de Fransen zouden graag willen dat Didier Deschamps de fakkel na het WK aan Zidane doorgeeft. Maar de huidige coach kondigde voorlopig nog geen afscheid aan. Bij Marseille hopen ze in ieder geval dat Zizou niet op een dag beslist om te verhuizen om trainer te worden van Paris Saint-Germain. De geruchtenmolen draait op volle toeren en in Nice vrezen ze het vertrek van hun succescoach. “Je mag nooit nooit zeggen, zeker niet in de huidige tijden. Maar de vraag is momenteel niet relevant, absoluut niet”, vertelde Zidane. Hoewel hij een transfer naar de Premier League uitsluit, wil dat niet zeggen dat hij bij zijn ploeg aan de slag blijft. Zijn profetische woorden zorgen ervoor dat hij de spanning rond zijn eventuele volgende job erin houdt. Vast staat wel dat Zidane de juiste keuze wil maken om verder te groeien als topcoach.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top