Inter ruikt bloed tegen Real Madrid

Sport | Real Madrid wacht een dubbele confrontatie tegen Inter Milaan in de Champions League. Na een moeizaam begin van hun campagne kunnen Los Blancos zich geen misstap meer veroorloven.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In de Champions League is alles mogelijk. Na een verrassende thuisnederlaag tegen Shakhtar Donetsk en het gelijkspel dat Real nog in extremis uit de brand sleepte tegen Borussia Mönchengladbach, staan de fiere Madrilenen laatste in groep B. De dubbele confrontatie tegen Inter zal dus beslissend zijn in de race om de kwalificatie voor Real. Het kot zal te klein zijn als Real al in de poulefase uitgeschakeld wordt…
 
De verrassende terugkeer van Hazard
 
Maar zover is het natuurlijk nog niet. Vorig jaar begon Real aan zijn Europese campagne met een 1 op 6. In een poule met PSG, Club Brugge en Galatasaray moesten Los Merengues tot de derde speeldag wachten op hun eerste driepunter. Nadien haalden de ploegmaats van Thibaut Courtois nog de tweede plaats in hun groep, achter PSG en ver voor Club en de Turken. De terugkeer van Eden Hazard in de groep is tevens een lichtpuntje voor Real.
 
De tegenstand is dit seizoen echter van een ander kaliber. Shakhtar is de luis in de pels en zal zijn huid duur verkopen. Borussia Mönchengladbach heeft op de jongste speeldag getoond dat ze scherprechter kunnen zijn in de groep, en Inter Milaan blijft een te duchten elftal dat op papier heel ver kan geraken in Europa.
 
Marseille kan het trieste record van Anderlecht evenaren
 
Tegelijk kan Olympique Marseille, dat zowel tegen Olympiakos als Manchester City het onderspit moest delven, in Porto in de geschiedenisboeken belanden. Indien de Fransen verliezen tegen de troepen van Sergio Conceição, evenaart de enige Franse club die ooit de beker met de grote oren in de lucht mocht steken het trieste record van 12 opeenvolgende nederlagen in de Champions League, dat momenteel op naam staat van Anderlecht (2003-2005). Aan coach André Villas-Boas om een hecht blok te smeden en zo’n vernedering te vermijden.
 
In de andere duels valt de aantrekkelijke affiche Atalanta-Liverpool op. Bayern München probeert dan weer om zijn succesparcours te verlengen bij RB Salzburg. Het Atlético Madrid van Yannick Carrasco bekampt Lokomotiv Moskou, terwijl Kevin De Bruyne en Manchester City de degens kruisen met Olympiakos.
 
Bekijk de Champions League op Proximus Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.
 
Bovendien biedt Proximus Pickx in de app en op het web met de 'Interactieve video player' een gloednieuwe ervaring. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve video player je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top