Duitse Supercup wordt eerste test voor Dortmund tegen rivaal Bayern

Bundesliga | Bayern München en Borussia Dortmund betwisten aanstaande woensdag 30 september de Duitse Supercup. Voor Dortmund, dat ieder jaar toch als de voornaamste concurrent van Bayern in Duitsland wordt beschouwd, zal het een eerste test worden tegen de eeuwige rivaal.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Sinds de Duitse Supercup in 2010 werd geherintroduceerd, keken Bayern en Dortmund elkaar al zes keer in de ogen. De Supercup werd tot nu toe netjes verdeeld: drie keer won Dortmund (2013, 2014 en vorig jaar), drie keer ging de prijs naar Bayern (2012, 2016 en 2017). Dat de twee tegenover elkaar staan, heeft te maken met de Bundesliga-rangschikking van vorig seizoen. Vermits Bayern de dubbel titel-beker pakte, werd Dortmund als vicekampioen uitgekozen om Bayern te bekampen in de Supercup.

Profiteren van vermoeid Bayern?

Beide teams hebben wat goed te maken sinds de vorige speeldag in de Bundesliga. Dortmund slikte zaterdag een eerste teleurstelling door met 2-0 te gaan verliezen bij Augsburg. “Het is altijd hetzelfde liedje bij Dortmund”, schreef het magazine Kicker. Zo lijkt coach Lucien Favre geen continuïteit in de ploeg te krijgen. Dortmund durft wel eens vaker ongemotiveerd te voetballen tegen lager gerangschikte ploegen.

Gelukkig voor de zwart-gelen leed ook Bayern een zeldzame nederlaag. De Beierse kampioen werd met 4-1 in de pan gehakt door Hoffenheim. Het was al 32 duels geleden dat Bayern nog eens verloor. “We zijn moe”, klonk het na het verlies bij Hoffenheim uit de mond van Robert Lewandowski. Vooral de vraag naar vers bloed klinkt luid. Thiago, Ivan Perisic, Philippe Coutinho en Alvaro Odriozola vertrokken. Tot nu toe is Leroy Sané, naast doelman Alexander Nübel, de voornaamste nieuwkomer.
 
Extra prijs voor Flick?

Vermoeidheid of niet, Bayern maakt woensdag kans om zijn vijfde prijs op een rij te pakken. Sinds Hans Flick het roer van Robert Kovac overnam, werd Bayern opnieuw de machine die we gewoon zijn. De dubbel in eigen land werd gepakt, net als de Champions League en de Europese Supercup.

Dortmund van zijn kant was zaterdag tegen Augsburg vooral op defensief vlak redelijk kwetsbaar. Dortmund domineerde qua balbezit en kansen, maar het was Augsburg dat het koelbloedig afmaakte met 2-0. In het offensieve gedeelte zal Dortmund niet kunnen rekenen op de geblesseerde Thorgan Hazard. De andere twee Rode Duivels, Axel Witsel en Thomas Meunier, zijn wel van de partij.

Kijk woensdag naar de Duitse Supercup vanaf 20u30 op Eleven Sports, te vinden in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top