Terugblik op het vreemde seizoen in de JPL (6) - KV Mechelen, de verrassing van het seizoen

Sport |
Het seizoen 2019-2020 in de Jupiler Pro League is stilgelegd. Het coronavirus heeft over het laatste fluitsignaal beslist. Definitief of voorlopig? Dat zal de toekomst uitwijzen. In afwachting bekijken we het voorbije seizoen van de 16 ploegen in de hoogste Belgische voetbalklasse.
 

Door Tagtik

Deel dit nieuws

Samen met Charleroi is KV Mechelen de verrassing van het seizoen. Niemand had verwacht dat Malinwa na 29 speeldagen in de top 6 zou staan. Ondanks de polemiek rond de club slaagde Wouter Vrancken erin om zijn ploeg gemotiveerd te houden: hij kon de kern behouden van de ploeg die vorig seizoen kampioen werd in de Proximus League en de Croky Cup won. De automatismen waren er al: de ploeg werd er alleen maar coherenter en stabieler door.
 
De Mechelaars begonnen goed aan het seizoen (17 op 30) en waren snel zeker van het behoud in 1A, de grote doelstelling waarmee ze aan het seizoen waren begonnen. De druk was weg en dat kwam de ploeg alleen maar ten goede. De tien volgende speeldagen leverden 14 op 30 op en dus stelde Malinwa de doelstelling van het seizoen bij: deelname aan PO1. Met de 13 op 27 in de laatste 9 speeldagen kwam KVM in de top 6. Op de laatste speeldag (als die nog wordt gespeeld), een verplaatsing naar Racing Genk, hebben de Mechelaars hun lot in eigen handen.
 
Malinwa was dit seizoen op verplaatsing (22 punten) even sterk als in eigen huis (22 punten). In de heenronde van het kampioenschap pakte KVM 7 op 15 tegen de ploegen uit de top 6, maar in de terugronde liep het veel minder vlot tegen de topploegen uit de competitie (0 op 15). Als KV Mechelen wint van Racing Genk op de laatste speeldag (of gelijkspeelt en Anderlecht op STVV het onderspit delft), zullen de troepen van Wouter Vrancken uit een ander vaatje moeten tappen als ze een rol willen spelen in de eventuele PO1.
 
De sterren van Malinwa in de JPL
 
Igor De Camargo: op zijn 36e is de voormalige Rode Duivel nog zeker niet versleten. De Belgisch-Braziliaanse aanvaller blijft wegen op de verdedigingen: hij maakte 10 doelpunten, zorgde voor 1 assist en was betrokken bij 23% van de goals van zijn ploeg. Het bestuur van KVM beloonde hem ervoor met een contractverlenging.
 
Thibaut Peyre: de Franse verdediger kwam over van Union tijdens de wintermercato van het seizoen 2018/2019 en is in weinig tijd een sterkhouder geworden van de verdediging van Vrancken. Hij speelde 98% van de speelminuten van zijn ploeg en zorgde zelfs voor 2 goals en 1 assist: hij is dus een van de steunpilaren van Malinwa.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top