Dan toch geen nieuwe goalgetter voor Beerschot: "Extra spits zou vertrouwen schaden"

Sport | Beerschot VA zal dan toch geen nieuwe spits meer aantrekken tijdens de lopende transferperiode. Na de laatste match van 2019 leek coach Hernan Losada te hinten op offensieve versterking, maar diezelfde Losada liet in de aanloop van de match tegen Roeselare duidelijk verstaan dat er niet gezocht wordt naar een goaltjesdief.

Door Pickx

Deel dit nieuws

"Als je mee wil doen voor de prijzen, dan heb je een goalgetter nodig", stelde Losada vlak voor de winterstop. "Onze vier spitsen hebben dit seizoen samen vijf goals gescoord. Daarnaast is 21 goals op 20 matchen ook gewoon te weinig. Het is ook duidelijk dat we op cruciale plaatsen toch wel wat kwaliteit missen. Als bepalende spelers niet hun beste dag hebben, dan komen we in de problemen."

Duidelijke woorden... Maar na de winterstage in Spanje klinkt de Argentijn iets gematigder. Meer zelfs; Losada vertelde op de officiële website van de club dat er geen spits bij zal komen. "Het is nooit een optie geweest om een spits bij te halen", vertelt hij. "Met Prince, Placca, Saint-Louis en Noubissi hebben we 4 goede spitsen. We hebben vertrouwen in hen. Er nog een vijfde bijhalen, zou dat vertrouwen schaden."

Alert

En dus zal het mogelijk blijven bij verdedigers Frans en Aloé. "Beiden zijn meteen goed geïntegreerd en toonden zich een meerwaarde voor de groep. Frans en Aloé zijn vrijdag al inzetbaar. Dat verhoogt de concurrentie en het aantal opties. We hebben vooraan wel voldoende opties, maar in de verdediging was dat niet het geval. Ik ben blij dat we zo alert gereageerd hebben", klinkt het nog.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top