Rode Duivels moeten valse start op EK uitwissen tegen Roemenië

Sport | De Rode Duivels nemen het zaterdag om 21 uur op tegen Roemenië in hun tweede wedstrijd van de EK-groepsfase. Winnen is de enige manier om de teleurstelling van de verloren openingsmatch door te spoelen en het vertrouwen te herstellen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zal de bittere Slowaakse pil al verteerd zijn? België moest in z'n openingswedstrijd verrassend het hoofd buigen voor Slowakije en staat deze zaterdag om 21 uur in Keulen al voor een do or die-match tegen Roemenië – geruggensteund door onze vorst Filip. Als de Rode Duivels niet de volle buit pakken, staan Jérémy Doku en co. met hun rug tegen de muur tegen Oekraïne op de laatste speeldag: een scenario waar op voorhand niemand rekening mee had gehouden. Voor de gemoedsrust en het zelfvertrouwen moeten de Roemenen dus best voor de bijl.

Geen reden tot paniek

Hoewel de twijfels begrijpelijk zijn, valt uit de prestatie van de Rode Duivels tegen Slowakije toch wat hoop te puren. Met een beetje extra geluk, en meer killerinstinct van Romelu Lukaku voor doel, hadden de troepen van Domenico Tedesco altijd minstens één punt uit de brand gesleept tegen de Slowaken. Een aantal Duivels waren echter niet op de afspraak en het gebrek aan efficiëntie deed de Belgen finaal de das om. En een flinke dosis pech, niet te vergeten.

Feit blijft dat deze kwaaltjes ons al drie wedstrijden achtervolgen op grote toernooien. Vóór Slowakije kwamen de Belgen al niet tot scoren tegen Marokko en Kroatië op het WK in Qatar, ondanks een karrenvracht aan kansen. Een vroegtijdige en onverwachte exit was het trieste gevolg. Dit weekend zullen de Belgen klinischer en doortastender moeten zijn tegen de Roemenen, die een aantal voormalige Jupiler Pro League-spelers in hun rangen tellen. De groepsleider, die Oekraïne op de openingsdag een lesje in voetbalrealisme gaf, is immers niet te onderschatten. De Rode Duivels zijn gewaarschuwd.

Volg de EK-wedstrijd tussen België en Roemenië zaterdag vanaf 20u10 via Sporza op VRT 1 .

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top