Rode Duivels willen hun EK in schoonheid openen tegen Slovakije

Sport | De Rode Duivels trappen op maandag 17 juni om 18u hun EK-avontuur af tegen Slovakije in de Frankfurt Arena.

Door Pickx

Deel dit nieuws

D-day is aangebroken voor het België van Domenico Tedesco. In zijn eerste toernooi met de Rode Duivels begeeft de Duitse coach zich op bekend terrein. Aan de andere kant van de Rijn moet hij een nieuw hoofdstuk inluiden voor de Rode Duivels post-Gouden Generatie: die van verjonging en vernieuwing. Onze landgenoten openen dat nieuwe hoofdstuk deze maandag in Frankfurt tegen Slovakije. De doelstelling is simpel: groep E winnen. In onze poule zitten ook Roemenië en Oekraïne, die elkaar op dezelfde dag om 15u bekampen.

Haalbare kaart

In deze haalbare groep mogen de Belgen geen steken laten vallen. Ze zullen echter wel op hun hoede moeten zijn voor onderschatting. Op het vorige WK herinnert iedereen zich nog de stroeve start van Dries Mertens en co. De nipte overwinning tegen Canada stelde de troepen niet echt gerust en een paar dagen later viel de bijl. Om een herhaling te voorkomen, zal Tedesco wellicht concentratie, kalmte en koelbloedigheid prediken.

Op papier heeft België weinig te vrezen van het nummer 48 op de FIFA-ranking. De Rode Duivels hebben voldoende kwaliteit in huis om af te rekenen met de Slovaken. Maar die laatsten zullen wellicht een laag blok zetten en hebben ook een aantal troeven achter de hand, zoals Newcastle-doelman Martin Dubravka, PSG-verdediger Milan Skriniar en de Napolitaanse middenvelder Stanislav Lobotka. Bovendien hebben zij in hun laatste oefenmatch voor Euro 2024 - voor zover dat een graadmeter is - het nummer 29 op de FIFA-ranking, Wales, verslagen met klinkende 4-0-cijfers. Aan zelfvertrouwen zal het dus niet ontbreken bij de Slovaken.

Maar dan nog mag het voormalige Oostblokland geen hindernis vormen voor België op dit EK, waar de Rode Duivels minstens kunnen mikken op de kwartfinales.

Volg de EK 2024-opener van de Rode Duivels tegen Slovakije op maandag 17 juni vanaf 17u15 uur op VRT 1.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top