Rode Duivels oefenen tegen Montenegro als opwarmertje voor het EK

Sport |

De Rode Duivels nemen het aanstaande woensdag om 20u45 in het Koning Boudewijnstadion op tegen Montenegro als opmaat naar het EK 2024.

Door Pickx

Deel dit nieuws

D-Day nadert met rasse schreden. Met minder dan twee weken te gaan tot de start van het EK 2024 in Duitsland, stijgt de EK-koorts overal in Europa. Domenico Tedesco onthulde onlangs de selectie die op 17 juni de Belgische kleuren zal verdedigen in de groepsmatch tegen Slowakije, waarna nog twee groepswedstrijden tegen Roemenië en Oekraïne in het verschiet liggen. De twee oefenpotten, tegen Montenegro op woensdag (20u45) en Luxemburg op zaterdag (20u00), dienen om de troepen alvast het nodige vertrouwen te geven.

Quid Axel Witsel?

Er zijn op dit moment zoveel onzekerheden dat het moeilijk is om de basisopstelling van de bondscoach op het EK te voorspellen. In het doel zal geen Thibaut Courtois staan – da’s alvast een zekerheid. Logischerwijs zou Koen Casteels hem moeten vervangen, ook al zijn de andere keepers in de selectie minstens even sterk. Het sluitstuk van Wolfsburg moet tussen de palen postvatten tijdens de twee vriendschappelijke wedstrijden om de band met zijn verdedigers te versterken. Een verdediging met veel vraagtekens waarin Axel Witsel, wiens rol uitgespeeld leek bij de Rode Duivels, een dragende factor zou kunnen zijn. Wit konijn Maxim De Cuyper zou dan weer een interessante wild card kunnen zijn.

Op het middenveld kunnen Amadou Onana en Orel Mangala, steunpilaren onder Domenico Tedesco, de oefenpotten gebruiken om wedstrijdritme op te doen. Zij hadden de voorbije maanden allebei een invallersstatuut bij hun club, met af en toe een basisplaats. Kevin De Bruyne, de orkestmeester van Manchester City op weg naar een nieuwe Premier League-titel, heeft geen extra wedstrijdritme nodig, maar de fans zouden ongetwijfeld verheugd zijn om hem in actie te zien met de Rode Duivels, iets wat sinds maart 2023 niet meer is gebeurd.

Tot slot zullen Montenegro en Luxemburg, die naast een EK-deelname grepen, zich zeker willen testen tegen een klepper als België. Er zullen ongetwijfeld verschillende opstellingen en spelers uitgetest worden, maar de oefenpartijen dienen vooral om de laatste hand te leggen aan de samenstelling van een solide basiself die onze kansen op het EK kan maximaliseren. Jérémy Doku en Romelu Lukaku zouden van de partij moeten zijn in de basis, om daarna in vol ornaat en blakend van vertrouwen het EK-avontuur aan te vatten in Duitsland.

Bekijk de vriendschappelijke wedstrijd tussen België en Montenegro deze woensdag 5 juni vanaf 20u20 op VTM.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top