‘Onder Vuur’ laat de vonken en vuur van het scherm spatten

Films | Brandweerlieden zijn echte helden. Zij riskeren vaak hun leven om andere mensen te redden. Op Pickx+ herbekijk je vanaf 23 mei de serie ‘Onder Vuur', een actievolle reeks die draait rond een groep brandweerlieden die vechten voor het voortbestaan van hun kazerne. Een spektakelstuk, gekruid met een enorm straffe cast.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Pickx+ pakt uit met de eerste twee seizoenen van het razend spannende 'Onder Vuur', dat een groep brandweermannen- en vrouwen volgt. Deze reeks speelt zich af in Oostende en werd gemaakt door productiehuis Geronimo. De makers lieten niets aan het toeval over. Via de serie 'Helden van Hier' deden ze veel kennis op van de werking van de brandweer. Alles moest zo realistisch mogelijk overkomen en de afgelopen jaren werden brandweerlieden van dichtbij gevolgd. Het was de perfecte basis voor levensechte scenario’s, personages en situaties.

Indrukwekkende cast

De kijkers mogen alvast genieten van het nodige spektakel. De vonken en vuur zullen van het scherm spatten. "De explosies, vlammen en ongelukken die je ziet in 'Onder Vuur' zijn echt", aldus Jasper Moeyaert en Emanuel Vanderjeugd (producenten, Geronimo). De brandweer van Zone 1 in Oostende zorgde voor ondersteuning.

De cast is indrukwekkend met onder meer Louis Talpe, Lien De Graeve, Lynn Van Royen, Sam Louwyck, Alessia Sartor, Aimé Claeys, Maarten Ketels, Wouter Bruneel, Dirk Van Dijck, Sahin Avci, Ann Tuts, Piet De Praitere en Kim Van Oncen.

Fysiek hard labeur

De voorbereiding op de serie verliep zeer grondig, want om de acteurs voor te bereiden op hun rol als brandweer kregen ze een week lang bootcamp bij het brandweerteam van Zone 1. Louis Talpe, die in de huid kruipt van sergeant Orlando Foncke, is onder de indruk van de fysieke kracht van de brandweermannen. "Ik had al vaker zware fysieke rollen, maar dit was hors catégorie. Brandweer is niet alleen ambacht maar ook echt topsport."

Het scenario is geschreven door Carl Plaisier, Toon Anthoni en Bjorn van den Eynde naar een idee van Emanuel Vanderjeugd. De regie lag in handen van Joost Wynant.

De eerste twee seizoenen van 'Onder Vuur’ zijn vanaf 23 mei (om 22u) en 24 mei (15u30) beschikbaar op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13). Ontdek het volledige aanbod van Pickx+

Lees hier ook ons interview met hoofdrolspeelster Lien De Graeve!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top