Club Brugge heeft 19de landstitel binnen handbereik

Sport |

Club Brugge heeft aan één punt genoeg tegen Cercle om op de slotspeeldag van de Champions’ Play-offs gekroond te worden tot Belgisch landskampioen, dankzij hun nipte zege vorige week tegen een onmondig Anderlecht.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Als koploper op de voorlaatste speeldag in de Champions’ Play-offs was Anderlecht zondag de enige ploeg die kans maakte op de titel. Door de 1-2-overwinning van Union op Cercle en de 0-1- nederlaag van paars-wit zakte RSCA echter naar de derde plaats en staat Club nu in polepositie voor de oppergaai. Maar alle drie de ploegen mogen vóór de absolute ontknoping, zondag om 18u30, nog steeds dromen van de zevende voetbalhemel. Al mag de één wat harder dromen dan de ander.

Union droeg zijn steentje bij door vorige week te winnen van Cercle na een lelijke pot voetbal met veel strijd, duels en tijdrekken. De ploeg uit Vorst staat nu tweede op 46 punten. Anderlecht telt evenveel punten, maar kreeg een half punt meer ter afronding bij de halvering van de punten na de reguliere fase. Als beide clubs hun laatste wedstrijd winnen, zullen de geel-blauwen uit Brussel juichen in het onwaarschijnlijke geval van een ultieme blauw-zwarte uitschuiver.

Club kan de titel ruiken

Naar alle verwachting zal Club z’n koppositie echter niet meer uit handen geven. Het heeft slechts een punt nodig in wat een spannende thuisderby belooft te worden tegen Cercle, dat nu op de vijfde plaats staat. De troepen van Miron Muslic zullen hun vel duur verkopen – niet in het minst omdat de Vereniging mikt op de vierde plaats en het daarbijhorende ticket voor de tweede voorronde van de Europa League. Anderzijds staat blauw-zwart op het punt om z’n 19de landstitel op het clubpalmares bij te schrijven en heeft het z’n lot in eigen handen. Een nederlaag zou Hans Vanaken en co. niet per definitie de das omdoen, want om de landstitel alsnog uit handen te geven moet minstens één van de andere titelrivalen winnen.

Union ontvangt Racing Genk, dat vierde staat en met Cercle strijdt om een Europees ticket. Anderlecht reist naar de Bosuil om het op te nemen tegen Antwerp, de rode lantaarn in deze Champions’ Play-offs. Om nog een waterkans te behouden op een 35ste titel, moeten Kasper Dolberg en co. de drie punten pakken.

Kortrijk dicht bij het behoud

In de Europe Play-offs vinden alle wedstrijden plaats op zaterdag om 20u30. KAA Gent, dat al een poosje zeker is van de barragematch voor een Europees ticket, ontvangt Sint-Truiden. OH Leuven ontvangt KVC Westerlo, terwijl Standard naar KV Mechelen reist.

Een stapje lager veroverde KV Kortrijk afgelopen zondag een gunstige uitgangspositie in de barrages voor behoud/promotie na een 0-1-uitoverwinning op Lommel. De Kerels ontvangen groen-wit zondag om 13u30 in het Guldensporenstadion. Zien we ze volgend seizoen terug in de hoogste voetbalklasse, of wordt het alsnog een bitter afscheid?

Het programma speeldag 10 in de play-offs van de Jupiler Pro League:

Zaterdag 25 mei

Zondag 26 mei

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top