Voor de grootste wielerafspraken moet je in april op Pickx zijn!

Sport |

April is een van de drukste maanden op de wielerkalender. Dit jaar is geen uitzondering, met Parijs-Roubaix en Luik-Bastenaken-Luik als hoogtepunten. Maar er zijn nog genoeg andere wedstrijden om in de gaten te houden. Hier is een kort overzicht van niet te missen wielerafspraken op Pickx.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Ronde van het Baskenland (1-6 april)

De Ronde van het Baskenland, de laatste grote etappekoers vóór de Ardennenklassiekers, is altijd een ideaal speelterrein voor klimmers en puncheurs. De 63ste editie begint met een individuele tijdrit rond Irun en komt zes dagen later aan in Eibar. Hoewel bergachtig, bevat het parcours van de wedstrijd die vorig jaar werd gewonnen door Jonas Vingegaard geen aankomst op een bergtop.

Volg de zes etappes van de Ronde van het Baskenland live op Eurosport.

Scheldeprijs (3 april)

Geprangd tussen de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix, belooft de Scheldeprijs zoals de traditie het wil een koninklijke strijd tussen de beste sprinters in het peloton in Schoten, aan de rand van Antwerpen. Hoewel: recente edities hebben aangetoond dat dit scenario niet op voorhand vastligt. Wie volgen Jasper Philipsen en Lorena Wiebes op?

Volg de Scheldeprijs op 3 april vanaf 15u20 op VRT 1. De vrouwenwedstrijd is vanaf 15 uur te volgen op Pickx Live en via de livestream op pickx.be.

Parijs-Roubaix (7 april)

Wie zal de kasseien in de Hel van het Noorden bedwingen? De 121ste editie van de meedogenloze koningin van de klassiekers lijkt weer een epische aangelegenheid te worden. Wout van Aert, die vorig seizoen pech had in de slotkilometers, zal door zijn ongelukkige val in Dwars Door Vlaanderen niet aan de start verschijnen. Zijn eeuwige rivaal Mathieu van der Poel, de titelverdediger, wel. De 4e editie van de vrouwenwedstrijd, gewonnen door Alison Jackson in 2023, vindt een dag eerder plaats.

Volg de vrouwenwedstrijd van Parijs-Roubaix op 6 april vanaf 15 uur op VRT 1. Volg de mannenwedstrijd op 7 april vanaf 13u30 op VRT 1.

Brabantse Pijl (10 april)

Een perfecte overgang tussen de Vlaamse en Ardense klassiekers. De wedstrijd start zoals gewoonlijk in Leuven, voor een slopende finale op het lokale circuit in en rond Overijse, inclusief de Hertstraat, Moskesstraat, Holstheide en de beroemde S-bocht.

Volg de Brabantse Pijl op 10 april op VRT 1. De vrouweneditie is vanaf 12u30 te volgen op Pickx Live en via de livestream op pickx.be.

Amstel Gold Race (14 april)

De smalle, bochtige en vaak steile wegen van Nederlands Limburg beloven altijd spektakel. Tadej Pogacar won de vorige editie met brio. Nu hoopt Remco Evenepoel, die zich aan de eerste van de drie Ardennenklassiekers waagt, op hetzelfde lot.

Volg de Amstel Gold Race op 14 april op de VRT-kanalen.

Waalse Pijl (17 april)

De 88ste editie wordt verreden tussen Charleroi en Hoei over een afstand van iets minder dan 200 kilometer. Ondanks een licht gewijzigde finale, met vier beklimmingen van de Muur van Hoei in plaats van drie, zal de slotklim doorslaggevend zijn. Met zijn 1.300 meter aan 9,6% en zijn chicane aan 26% is de Waalse Pijl spek naar de bek van de puncheurs, die erop gebrand zijn om Pogacar te kloppen.

Volg de Waalse Pijl op 17 april op de VRT-zenders.

Gent-Wevelgem Jeugddag (21 april)

Dit jaar worden de jeugdwedstrijden in Gent-Wevelgem niet meer op dezelfde dag verreden als de elite mannen- en vrouwenwedstrijden. Vijf wedstrijden zullen plaatsvinden op 21 april tijdens de eerste editie van ‘Gent-Wevelgem Youth’, met start en finish in Ieper. Deelnemers zijn neofieten jongens en meisjes, junioren jongens en meisjes en beloften mannen.

Volg Gent-Wevelgem Youth op Pickx Live en hier via de livestream.

Luik-Bastenaken-Luik (21 april)

Het vierde monument van het seizoen, de Doyenne, is ook de laatste grote klassieker van het voorjaar. Er zal ongetwijfeld veel spektakel te zien zijn op het zeer veeleisende parcours, met een spetterende strijd tussen Evenepoel, Pogacar, van der Poel en Primoz Roglic. De formidabele beklimmingen van de Redoute en de Roche-aux-Faucons zullen opnieuw beslissend zijn in de finale.

Volg Luik-Bastenaken-Luik op 21 april op de zenders van de VRT.

Ronde van Romandië (23-28 april)

Nu het klassieke seizoen achter de rug is, richt een deel van het peloton zijn aandacht op etappekoersen. Een pak renners zullen naar Zwitserland afzakken om de 77ste editie van de Ronde van Romandië te betwisten. Deze rittenwedstrijd, die vlak voor de Giro plaatsvindt, biedt gewoonlijk een redelijk bergachtig parcours. Vorig jaar besteeg Adam Yates het hoogste schavot.

Volg de Ronde van Romandië live op Eurosport 1.

Klik hier voor een overzicht van het wielerseizoen met vermelding van de tv-zender waarop de wedstrijden worden uitgezonden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top