Voor de grootste wielerafspraken moet je in maart op Pickx zijn!

Sport |

Na een miezerige winterperiode is het wielerseizoen weer volop aan de gang. Zoals elk jaar zal de maand maart bijzonder druk zijn, met onvolprezen klassiekers en prestigieuze etappekoersen op het programma. Die zijn allemaal te volgen op Pickx.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Strade Bianche (2 maart)

De maand gaat knallend van start met de Strade Bianche, een niet te missen koers aan het begin van het seizoen. De stoffige, heuvelachtige wegen van Toscane staan altijd garant voor spektakel en epische scenario’s, en de 18e editie zal niet anders zijn. De wedstrijd markeert de terugkeer van Tadej Pogacar, die de koers al in 2022 won en de grote favoriet zal zijn bij de start van deze nieuwe editie.

Volg de Strade Bianche op 2 maart op VRT Canvas en Eurosport 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Parijs-Nice (3-10 maart)

De koers naar de zon, de eerste World Tour-etappekoers in Europa, biedt een veeleisend parcours met onder andere een ploegentijdrit en een nieuwe aankomst bergop in Auron. Zoals altijd wordt er een sterk deelnemersveld verwacht in Frankrijk. Remco Evenepoel zal een gooi doen naar eindwinst en zal daarvoor naar alle verwachting de strijd moeten aangaan met Primoz Roglic. Arnaud De Lie zal op zijn beurt vastbesloten zijn om een prestigieuze ritzege binnen te rijven in deze 82e editie van de rittenkoers.

Volg Parijs-Nice van 3 tot 10 maart op de VRT-zenders en Eurosport 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Tirreno-Adriatico (4-10 maart)

Daags na de start van Parijs-Nice vertrekt de ‘tegenhanger’ vanuit Lido di Camaiore om na zeven etappes San Benedetto del Tronto te bereiken. Op de zesde dag moet de koninginnenrit naar de top van de Monte Petrano (10,1 km aan 8%) de winnaar van deze editie van 2024 bekronen. De meest recente winnaar van de Tour de France, Jonas Vingegaard, zal uiteraard een van de favorieten zijn voor de eindzege.

Volg Tirreno-Adriatico van 4 tot 10 maart op Eurosport 2, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Altez GP Oetingen p/b Lotto (6 maart)

De GP Oetingen blaast dit jaar zijn vierde kaarsje uit. Opnieuw zullen de renners sterk moeten zijn om te winnen in Gooik, want de kasseistroken en de herhaaldelijke beklimmingen van de Congoberg, Rensberg en Bergstraat zullen hun tol eisen op de benen. Vorig seizoen won de Canadees Simone Boilard solo. 

Volg de Altez GP Oetingen p/b Lotto op 6 maart op tv vanaf 14u45 op Pickx Live en via de livestream op pickx.be.

Milaan - Sanremo (16 maart)

Het eerste en langste monument van het seizoen start dit jaar vanuit Pavia. Na de beklimmingen van de Turchino, de Capi, de Cipressa en ten slotte de mythische Poggio vindt de finish zoals gebruikelijk plaats op de Via Roma na zo’n 288 kilometer koers. De lijst met potentiële winnaars is lang, met Tadej Pogacar, Mathieu van der Poel, Mads Pedersen, Filippo Ganna, Tom Pidcock, Jasper Philipsen, Arnaud De Lie, Christophe Laporte en Matej Mohoric als grootste kanshebbers.

Volg Milaan - Sanremo op 16 maart op VRT 1 en Eurosport 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Ronde van Catalonië (18-24 maart)

Terwijl de ene helft van het peloton zijn conditie op peil brengt voor de Vlaamse klassiekers, bereidt de andere helft zich al voor op de Ardennen en de grote rondes. Met niet minder dan drie aankomsten op grote hoogte krijgen de beste klimmers een uitgelezen kans om zichzelf te testen met nog iets meer dan twee maanden te gaan voor de Giro. Onder de deelnemers bevinden zich Tadej Pogacar, João Almeida, Simon Yates, Cian Uijtdebroeks, Sepp Kuss, Ilan Van Wilder, Lenny Martinez en Lennert Van Eetvelt.

Volg de Ronde van Catalonië van 18 tot 24 maart op Eurosport 2, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Ronde van Vlaanderen (31 maart)

De Classic Brugge-De Panne (20 maart), de E3 Saxo Classic (22 maart), Gent-Wevelgem (24 maart) en Dwars Door Vlaanderen (27 maart) verenigen de topspecialisten van de Vlaamse klassiekers en dienen als voorbereiding op de apotheose: de Ronde van Vlaanderen (31 maart). In de finale moet de opeenvolging Oude Kwaremont-Paterberg opnieuw beslissend zijn voor de overwinning in Vlaanderens Mooiste. Er wordt een koninklijke strijd verwacht tussen het Visma-Lease a Bike-blok, helaas zonder Wout van Aert, en toprenners als Mathieu van der Poel en Mads Pedersen. Bij de vrouwen wil wereldkampioene Lotte Kopecky zichzelf opvolgen.

Volg de Classic Brugge-De Panne, E3 Saxo Classic en Gent-Wevelgem op VRT en Eurosport 2. De mannenwedstrijd van Dwars Door Vlaanderen is op 27 maart op Eurosport 1 te zien, de vrouwenwedstrijd wordt uitgezonden op Pickx Live en via deze livestream op pickx.be. De Ronde Van Vlaanderen wordt uitgezonden op VRT 1 en Eurosport 1.

Klik hier voor een overzicht van het wielerseizoen met vermelding van de tv-zender waarop de wedstrijden worden uitgezonden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top