Bayern München staat onder immense druk tegen Lazio

Sport |

Bayern München, verslagen in de heenmatch van hun achtste finale in de UEFA Champions League, heeft één duidelijke missie tegen Lazio in de Allianz Arena: winnen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het was ongetwijfeld de grootste verrassing van de achtste finales in de UEFA Champions League. Bayern was de overweldigende favoriet tegen Lazio in Rome, maar de Italianen trokken een stuntzege over de streep dankzij een omgezette penalty van de onvermijdelijke Ciro Immobile. Aanstaande dinsdag moeten de Duitsers winnen om hun seizoen nog te kunnen redden.

Laatste wanhoopspoging van Thomas Tuchel

De ondermaatse prestatie in Italië en de tegenvallende resultaten in de Bundesliga leidden tot het vervroegde vertrek van coach Thomas Tuchel aan het einde van het seizoen – een jaar voor het einde van zijn contract. In de tussentijd zal de voormalige PSG-coach moeten redden wat er nog te redden valt in Beieren. Te beginnen met de UEFA Champions League, waar uitschakeling door Lazio een schokgolf zou sturen door de voetbalwereld.

Ondanks 17 schoten en 61% balbezit konden Harry Kane en co. geen enkel schot tussen het doelkader mikken in de heenmatch. De achterstand van één doelpunt is natuurlijk niet onoverkomelijk voor de Rekordmeister, maar om door te stoten naar de kwartfinales zal de Duitse voorhoede efficiënter moeten omspringen met de vele doelkansen. Daarnaast heeft Bayern een taaie klant aan Ivan Provedel, de Lazio-goalie die zijn stempel al heeft gedrukt aan het begin van de competitie en zijn netten met hand en tand verdedigt. De Duitsers zullen hun (verloren) killerinstinct moeten aanspreken om de Italiaanse keeper te kloppen.

In de andere wedstrijd op dinsdagavond reist Paris Saint-Germain af naar Real Sociedad met een voorsprong van twee doelpunten. Kylian Mbappé, die de lichtstad aan het einde van het seizoen hoogstwaarschijnlijk zal verlaten, zal zich kunnen uitleven in de ruimtes die de Basken zullen laten in San Sebastian, want Sociedad moet alles of niets spelen. Al moeten de Parijzenaars oppassen voor overmoed.

Het programma van de achtste finales van de UEFA Champions League op Pickx+ Sports:

Dinsdag 5 maart

Woensdag 6 maart

Dinsdag 12 maart

Woensdag 13 maart

Volg de UEFA Champions League, inclusief de achtste finales, op de zenders van Pickx+ Sports. Eén keer per maand is een wedstrijd ook op de zender Pickx+ te volgen. Pickx+ Sports en Pickx+ zijn beschikbaar in de tv-opties Pickx Sports en Pickx All Stars & Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top