Wie komt deze zondag als winnaar uit de strijd der Sportings?

Sport |

Dit weekend vindt de 25ste speeldag van de Jupiler Pro League plaats, met onder meer een spannend duel tussen Sporting Charleroi en RSC Anderlecht.

Door Pickx

Deel dit nieuws

KV Kortrijk, hekkensluiter in de Jupiler Pro League, opent speeldag 25 vrijdag om 20u45 in Stayen tegen STVV. De Kerels hopen een verlengstuk te breinen aan hun reeks van 8 op 12 om de andere degradatieconcurrenten onder druk te zetten.

Standard in groot gevaar

Standard en OHL balanceren elk op de rand van de degradatiezone. De twee ontmoeten elkaar zaterdag om 16 uur in Sclessin in een zespuntenduel. Kan Ivan Leko eindelijk zijn eerste overwinning behalen aan de oevers van de Maas? Zo niet, zullen de vurige fans ongetwijfeld weer van zich laten horen.

Aan de kop van het klassement ontvangt Union Westerlo om 18u15. Eupen, op de 15e plaats, heeft slechts vier punten achterstand op de Kemphanen. De Duitstalige ploeg zal echter moeten stunten tegen Club Brugge om 20u45 om aan de gevarenzone te ontsnappen.

Spanning boven- en onderaan

Zondag om 13u30 neemt Antwerp het in de hoofdstad op tegen het zwalpende RWDM. Daring staat ook onderaan in het klassement en hoopt op een overwinning tegen The Great Old om de laatste rechte lijn in de competitie met een goed gevoel in te gaan. Om 16 uur zal KRC Genk, dat afgelopen weekend uit de top zes viel, zich willen bewijzen tegen KV Mechelen achter de kazerne.

Om 18u30 vindt het duel der Sportings plaats. Charleroi en Anderlecht zullen om verschillende redenen willen winnen: de ene om zichzelf wat ademruimte te geven, de andere om Union niet uit het oog te verliezen in het klassement. Met nog zes speeldagen te gaan zullen Daan Heymans en co. alles uit de kast moeten halen om de play-downs nog te ontlopen. Het programma is niet van de poes, met onder meer Racing Genk, AA Gent, Cercle Brugge en dus Anderlecht deze zondag, de club die Felice Mazzu vorig seizoen na amper 22 wedstrijden al aan de deur zette. Onder zijn hoede boekte Anderlecht in de competitie een 16 op 42, of 38% van de punten. Mazzu was daarmee een van de slechtst presterende trainers in de geschiedenis van paars-wit. Bij Charleroi – waar de Belg met Italiaanse roots meer krediet heeft – haalde Mazzu dit seizoen 24 op 72, of… 33%.

Tot slot zullen AA Gent en Cercle Brugge om 19u15 de speeldag afsluiten in de Ghelamco Arena, met een cruciaal duel in de strijd om de play-off 1-plaatsen.

Het programma van speeldag 25 in de Jupiler Pro League:

Vrijdag 9 februari

Zaterdag 10 februari

Zondag 11 februari

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top