De VOD-catalogus viert Valentijn met liefde in al haar vormen

Films | Op 14 februari viert Pickx de liefde in al haar vormen met een collectie hartverwarmende, ontroerende, komische en verlichtende films over liefde in de VOD-catalogus. Een overzicht van de films die jouw Valentijn een tikkeltje romantischer kunnen maken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Close

Liefde in al haar vormen, dat betekent ook de intense vriendschap tussen twee tienerjongens, en de manier waarop die kan veranderen tijdens de puberteit. In ‘Close’ vertelt regisseur Lukas Dhont het verhaal van Leo en Remi (Eden Dambrine en Gustav De Waele), twee 13-jarige jongens die zo’n intense vriendschap hebben. Maar wanneer ze naar de middelbare school gaan en hun seksualiteit in vraag wordt gesteld, krijgt vooral Leo het moeilijk. Hij wil graag als een “echte” man gezien worden, en dat kwetst Remi diep. En dan plaatst een tragische gebeurtenis alles in een nieuw perspectief.

De film werd overladen met lof en prijzen, te beginnen met de Grand Prix op het filmfestival van Cannes, zes Ensors en een Oscarnominatie. De gevoelige prent stelt gendernormen in vraag en evalueert hoe jongens van jongs af aan getraind worden om gezien te willen worden als stoer en hetero.

Passages

‘Passages’ is de nieuwste film van Ira Sachs, bekend van ‘Forty Shades of Blue’ en ‘Love is Strange’. Sachs houdt ervan om complexe relaties en menselijke problemen uit te spitten en dat is in ‘Passages’ niet anders. We volgen filmmaker Tomas (Franz Rogowski) die gehuwd is met Martin (Ben Wishaw). Op een feestje ontmoet Tomas de innemende Agathe (Adèle Exarchopoulos), met wie hij onmiddellijk een klik voelt.

Tomas begint een affaire met Agathe en zegt tegen Martin dat hij iets voelt dat hij al lang niet meer voelde. Hij verwijt Martin ervan dat hij er niet eens over wil praten. Ze gaan officieel uit elkaar en beginnen elk een nieuwe relatie, maar helemaal scheiden kunnen ze niet. En wanneer Tomas aan al zijn keuzes twijfelt, blijkt Agathe nog eens zwanger te zijn.

‘Passages’ toont dat liefdesperikelen bij LGBTQIA+-koppels net zo intrigerend kunnen zijn in films als bij heterokoppels. Sachs vond dan ook dat het een belangrijk verhaal was om te vertellen en aan een zo groot mogelijk publiek te tonen. De film kreeg erg positieve kritieken, deels dankzij het acteerwerk van Franz Rogowski.

Portrait de la Jeune Fille en Feu

We schrijven 1770. Schilderes Marianne wordt ingehuurd om het portret te schilderen van Heloïse, een jongedame die op het punt staat uitgehuwelijkt te worden aan een rijke Milanees. Maar Heloïse laat zich niet zomaar schilderen, dus krijgt de kunstenares een duidelijke opdracht: ze moet overdag als gezelschapsdame tijd spenderen met Heloïse en haar gelaatstrekken onthouden, om die ’s nachts in het geheim te schilderen. Dat de jongedame zich niet laat schilderen, heeft alles te maken met het feit dat ze niet in het gearrangeerde huwelijksbootje wil stappen. Tegelijk slaagt Marianne er maar niet in om haar onderwerp te portretteren zonder er een karikatuur van te maken. Intussen ontstaan er wel een bijzondere band en een sterke aantrekkingskracht tussen de twee vrouwen.

In deze passionele film van Céline Sciamma laat Adèle Haenel nog eens zien wat ze allemaal in haar mars heeft. Hoewel ze de César voor Beste Actrice niet won, won ‘Portrait de la Jeune Fille en Feu’ wel de César voor Beste Cinematografie. Eerder won de film de prijs voor het Beste Scenario op het filmfestival van Cannes.

The Handmaiden

De Zuid-Koreaanse regisseur Park Chan-wook geniet wereldwijd respect dankzij films als ‘Oldboy’ en het recentere ‘Decision to Leave’. Ook niet te versmaden is ‘The Handmaiden’ (de originele titel is ‘Agasshi’) uit 2016, een duistere psychologische thriller met zowel een historisch als een romantisch kantje, die genomineerd werd voor de Gouden Palm. De film is gebaseerd op de roman ‘Fingersmith’ van de Britse Sarah Waters, maar de setting werd aangepast van het Victoriaanse Engeland naar Korea.

We schrijven de jaren 30. Het land wordt bezet door Japan. We volgen Sook-hee, een Koreaanse die wordt ingehuurd als dienstmeid van de rijke Japanse erfgename Lady Hideko. Eigenlijk is het haar plan om de Japanse te verleiden, met haar te trouwen en haar dan in een instelling te laten opnemen, waardoor zij met haar geld zou kunnen gaan lopen. Dat doet ze in opdracht van een oplichter die zich voordoet als een Japanse graaf. Het plan stoot op problemen wanneer Sook-hee ook echt gevoelens ontwikkelt voor Hideko.

The 40-Year-Old Virgin

Toen Steve Carell dankzij het succes van de film ‘Anchorman: The Legend of Ron Burgundy’ gezien werd als een potentiële leading man van comedyfilms, kreeg hij zijn kans met ‘The 40-Year-Old Virgin’. Hij en filmmaker Judd Apatow (‘Knocked Up’, ‘Superbad’) schreven samen het verhaal van een man die op zijn veertigste nog nooit een relatie heeft gehad, en die door zijn collega’s van een elektronicawinkel aangespoord wordt om daar snel verandering in te brengen.

‘The 40-Year-Old Virgin’ lijkt de formule van veel sitcoms te volgen, met talloze brute verwijzingen naar seks en boertige humor, maar de film overstijgt dat, voornamelijk dankzij de innemende, klungelig charmante Carell. En wanneer hij in Trish de ideale partner vindt, baadt de film al helemaal in charme. Kort na deze rol mocht Carell schitteren in de Amerikaanse versie van ‘The Office’, een rol waarin hij opnieuw een goedbedoelende klungelaar mocht spelen en die hem wereldberoemd zou maken.

De Valentijnscollectie is nu beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus.

Ook deze films vind je in de Valentijnscollectie ‘Liefde in al haar vormen’ in de VOD-catalogus: ‘Long Story Short’, ‘Strange Way of Life’, ‘Les amours imaginaires’, ‘Anatomie d’une Chute’, ‘After 5’ en ‘The Danish Girl’.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top