Manchester City hoopt tegen Kopenhagen op eerste stap richting kwartfinales

Sport | Het is zover, twee maanden na het einde van de groepsfase hervat de UEFA Champions League weer. De achtste finales beloven enkele spannende wedstrijden en die zijn allemaal te volgen op de zenders van Pickx+ Sports de komende twee weken. Onder andere de wedstrijden FC Kopenhagen - Manchester City en FC Porto - Arsenal FC zijn exclusief te volgen via Pickx+ Sports!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op dinsdag 13 februari begint het Manchester City van Kevin De Bruyne en Jérémy Doku aan een campagne op het veld van FC Kopenhagen. De Citizens beginnen beslist als favoriet aan de wedstrijd tegen de Denen, al mogen ze het vel van de beer niet te snel verkopen. In de groepsfase moesten de Denen enkel Bayern München voor zich dulden, Manchester United ging voor de bijl.

Ook de wedstrijd tussen RB Leipzig en Real Madrid wordt er eentje om in de gaten te houden. De Duitsers verkeren in de Bundesliga niet in hun beste vorm, maar kunnen wel rekenen op een topfitte Loïs Openda. Los Merengues domineerden in hun groep, maar zullen nu ook de Rode Duivel moeten intomen. In tandem met de ijzersterke Jude Bellingham maakte hij al vier punten in zes wedstrijden op het Kampioenenbal.

Ook het programma van 14 februari belooft erg interessant te worden. Bayern München reist af naar Rome voor een wedstrijd tegen Lazio. Als de Romeinen in vorm zijn, hebben ze zeker de nodige talenten in huis om Bayern te kloppen. Maar Harry Kane en de zijnen, veteranen van wedstrijden aan de wereldtop, zullen hen geen duimbreed toegeven.

Paris Saint-Germain maakt dan weer een uitdagende verplaatsing naar Real Sociedad. De Parijzenaren werden tweede in hun groep en konden dus net zo goed een veel grotere tegenstander treffen. Al zijn de Basken niet te onderschatten, in hun groepsfase eindigden ze voor Inter Milan. Hopelijk heeft PSG lessen getrokken uit de groepsfase.

De tweede reeks wedstrijden is ook niet te versmaden. Op dinsdag 20 februari wordt de wedstrijd tussen titanen Inter en het Atlético Madrid van Axel Witsel en Arthur Vermeeren de meest gecontesteerde. Borussia Dortmund hoopt dan weer een goede beurt te maken tegen PSV Eindhoven, dat dit seizoen volop profiteert van een schitterende Johan Bakayoko.

Op woensdag 21 februari is het aan het Arsenal van Leandro Trossard om zijn favorietenrol waar te maken tegen FC Porto. De Draken zullen zich in eigen stadion echter niet zomaar gewonnen geven. De laatste, maar zeker niet de minste, wedstrijd van deze rond wordt gespeeld tussen het Napoli van Cyril Ngonge en FC Barcelona. Beide clubs wonnen hun respectievelijke landstitels, maar zijn momenteel aan eerder matige seizoenen bezig. Ze hebben wat te bewijzen en zullen beiden met getrokken wapens aan de aftrap staan. Dat moet wel vonken geven.

Het programma van de achtste finales van de UEFA Champions League op Pickx+ Sports:

Dinsdag 13 februari

Woensdag 14 februari

Dinsdag 20 februari

Woensdag 21 februari

Volg de UEFA Champions League, inclusief de achtste finales, op de zenders van Pickx+ Sports. Eén keer per maand is een wedstrijd ook op de zender Pickx+ te volgen. Pickx+ Sports en Pickx+ zijn beschikbaar in de tv-opties Pickx Sports en Pickx All Stars & Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top