Brooklyn of Cleveland: wie speelt zich in de kijker in Parijs?

Sport | Dit jaar wordt opnieuw een wedstrijd van de belangrijkste basketbalcompetitie ter wereld gespeeld in de Franse hoofdstad, de zogenaamde “NBA Paris Game”. In 2024 is het aan Brooklyn Nets en Cleveland Cavaliers om naar Parijs af te zakken voor een wedstrijd die erg belangrijk is voor de internationale populariteit van de NBA.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Sinds het fenomeen Victor Wembanyama in de NBA speelt is het enthousiasme voor het Noord-Amerikaanse basketbalkampioenschap in Frankrijk alleen maar toegenomen. Het Franse wonderkind van de Spurs zal zelf niet op het parket staan bij de derde NBA Paris Game in de geschiedenis van de NBA, maar dat weerhield de Europeanen er niet van om massaal tickets te kopen voor de clash tussen Brooklyn Nets en Cleveland Cavaliers in de Accor Arena in Bercy op donderdag 11 januari.

Donovan Mitchell wil uitblinken

Beide ploegen komen uit in de Eastern Conference en beide ploegen zullen maar al te graag winnen. De New Yorkers zijn goed op weg om het play-in tournament te spelen, een voorronde voor de play-offs die net na het einde van het reguliere seizoen gespeeld wordt. Jacque Vaughn rekent op de onvermoeibare Mikal Bridges en zijn twee Camerons, Johnson en Thomas, om het verschil te maken.

In het andere kamp hopen de Cavs gedragen te worden door hun All-Star Donovan Mitchell, die afgelopen oktober nog de kwelgeest was van de Nets. Cameron Thomas was in vorm, maar Mitchell scoorde de winnende driepunter met nog 19 seconden op de klok, waardoor de Cavaliers met één punt voorsprong wonnen. Redenen genoeg voor de Nets om uit te zijn op wraak, maar ook redenen voor de Cavaliers om vertrouwen te tanken.

Het programma van de NBA de komende week op Eleven Sports:

Donderdag 11 januari

Zaterdag 13 januari

Volg de NBA het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top