Devin Vassell groeit in de schaduw van Victor Wembanyama

Sport | De Spurs boeken momenteel niet de beste resultaten, maar toch zijn heel wat ogen op de ploeg gericht. Vooral de Fransman Victor Wembanyama wordt er goed in de gaten gehouden. Maar hij is lang niet het enige groeiende talent in San Antonio.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Elke beweging die Victor Wembanyama maakt op het parket, wordt onder een microscoop bekeken. De Fransman was de eerste pick bij de recentste draft, maar San Antonio Spurs kon tot nu toe nog niet echt van zijn talenten profiteren. In 20 wedstrijden wist de ploeg nog maar 4 keer te winnen. En bij hun recentste overwinning was het niet Wembanyama die met de pluimen ging lopen.

Vassel komt op stoom

Tegen de Lakers wisten de Spurs met een score van 129-115 vorige week een einde te maken aan hun reeks van 18 nederlagen. Man van de match was Devin Vassel, die met 36 punten zijn carrièrerecord verbrak. De speler is bezig aan zijn derde seizoen in de NBA en is nu helemaal gelanceerd. Hij is bijzonder trefzeker, met 12/19 gemaakte shots, 5/10 van aan de driepuntslijn en 7/7 bij de vrije worpen.

Het was een verdiende knalprestatie na de sterke seizoensstart van de 23-jarige Vassel, die zowel verdedigend als op de flanken goed uit de voeten kan. Hij scoort dit seizoen gemiddeld 18 punten per wedstrijd, zijn beste prestaties in drie jaar NBA.

De Spurs zullen waarschijnlijk nog wel even van hun jonge toptalent kunnen profiteren, want met een contract van 146 miljoen dollar hebben ze Vassel net voor de start van dit seizoen voor vijf jaar vastgelegd. Een stevig bedrag voor een speler die nog wel wat te bewijzen heeft. Gregg Popovich moet het talent van de jonge basketballer gezien hebben. Het is aan Vassel om verder te bewijzen dat hij het vertrouwen van zijn coach waard is.

Het programma van de NBA deze week op Eleven:

Woensdag 27 december

Zaterdag 30 december

Zondag 31 december

Volg het NBA-seizoen op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top