In 'The Brothers Sun' is Michelle Yeoh het hoofd van een invloedrijke misdaadclan

Films | We hoeven Michelle Yeoh niet meer voor te stellen. Als winnares van een Oscar, een SAG Award en een Golden Globe en met meerdere kaskrakers op haar palmares is ze niet meer weg te denken uit het firmament van Hollywood. Binnenkort speelt ze een hoofdrol in de zwarte actiekomedie 'The Brothers Sun', die je via Proximus op Netflix kan bekijken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het leven van Bruce Sun (Sam Song Li), een doorsnee Amerikaan, wordt helemaal overhoop gegooid wanneer zijn broer Charles (Justin Chien) op bezoek komt bij hem thuis in Los Angeles. Charles heeft een carrière uitgebouwd in de Taiwanese onderwereld als huurmoordenaar en moet na een aanslag op zijn vader halsoverkop naar de Verenigde Staten vluchten om zijn moeder Eileen, vertolkt door de Oscarwinnende actrice Michelle Yeoh, in bescherming te nemen. Het is pas op dat moment dat Bruce het verborgen leven van zijn broer en moeder leert kennen. Wat volgt is een spannende strijd tegen een reeks meedogenloze Taiwanese misdadigers die liefst koppen zien rollen. 

Familie eerst

'The Brothers Sun' is niet alleen een reeks boordevol actie en humor, maar schetst ook het verhaal van een familie die hopeloos verdeeld is. "In deze reeks verkennen we verschillende thema's, zoals wat het betekent om een zoon of broer te zijn, en wat er nodig is om de familiebanden aan te halen", vertelt bedenker Brad Falchuk (bekend van 'Glee' en 'American Horror Story') in een interview over de reeks. "Deze versie van het klassieke familieverhaal is wel wat extremer, want Bruce en de zijnen maken deel uit van een misdaadfamilie. Je zal dus wel wat vuurgevechten op het scherm zien. Maar de emoties die ze voelen, de innerlijke twijfels, die zijn wel héél universeel", aldus Falchuk.

Regisseur Kevin Tancharoen beaamt dat familie een belangrijke component vormt in het verhaal. "Op het einde van de dag maakt het niet uit wie je bent. Wanneer jouw familiebanden in duigen vallen, kan je weinig doen aan het gevoel van onzekerheid dat je op dat moment overvalt. Maar tegelijk kan je ook ervaren dat je op zulke momenten familiebanden kan aanhalen en een diepe verbondenheid voelt met je bloedverwanten."

Voedsel

Opvallend aan deze reeks is dat er ook ruime aandacht is voor eten. "In eender welk verhaal waarin de Aziatische cultuur een rol speelt, moet je aandacht hebben voor voedsel. Eten is een integraal deel van de Aziatische familiecultuur, daar kan je gewoonweg niet omheen. Als je het culinaire component uit het verhaal zou laten, zou de reeks niet realistisch overkomen", verklaart uitvoerend producent Byron Wu. 

Om een en ander realistisch vorm te geven, hebben de producenten en Netflix food stylist Melissa McSorley ingeschakeld. Ze is niet een van de kleinsten in Hollywood, want eerder zorgde ze al dat gerechten in 'Spider-Man: No Way Home', 'Captain Marvel', 'Star Trek: Picard' en 'The Mandalorian' in oogstrelend detail in beeld kwamen. Voor 'The Brothers Sun' stelde ze een reeks typisch Chinese gerechten voor die zowel thuis als op restaurant niet zouden misstaan. Kortom: deze reeks is om je vingers en duimen bij af te likken.

Ontdek ‘The Brothers Sun’ vanaf 4 januari 2024 op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.



Lees meer:

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top