Dit zijn de vijf beste filmrollen van actrice Michelle Yeoh

Films | De Maleisisch-Chinese actrice Michelle Yeoh is onlangs door Time Magazine uitgeroepen tot ‘Icon of the Year’. Ter gelegenheid van deze uitreiking dook Pickx in de filmarchieven, op zoek naar de beste filmrollen van Yeoh.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Crouching Tiger, Hidden Dragon

In deze film van Taiwanese filmregisseur Ang Lee zien we hoe Li Mu Bai, een meester in de vechtsport, heeft besloten dat hij zijn leven voortaan in alle rust wil doorbrengen. Hij vraagt aan medekrijgster Yu Shu Lien (Michelle Yeoh) om zijn zwaard naar Peking te brengen om het daar in bewaring te geven. Het zwaard wordt echter gestolen en daardoor wordt het pensioen van Li uitgesteld. 'Crouching Tiger, Hidden Dragon' was een groot succes. In 2016 kwam de opvolger van deze film uit, genaamd 'Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword of Destiny'.

Ontdek ‘Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword of Destiny' vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

The Lady

In 2011 bracht de beroemde Franse filmregisseur Luc Besson een nieuwe film uit die het verhaal moest vertellen van Aung San Suu Kyi, de Myanmarese politica, mensenrechtenactiviste en winnares van de Nobelprijs voor de Vrede uit 1991. Yeoh kroop in de huid van Suu Kyi en toonde aan dat ze ook kwetsbare en gevoelige rollen aankon. Het is dankzij Yeoh dat de film er überhaupt is gekomen. De actrice was het script op het spoor gekomen en heeft daarna contact opgenomen met regisseur Luc Besson met de vraag of hij zich over het project wou ontfermen. Aung San Suu Kyi moest ook haar akkoord geven, en dat deed ze gelukkig ook.

'The Lady' is beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

Everything Everywhere All at Once

In deze film van regisseurs Dan Kwan en Daniel Scheinert zien we hoe de Chinese immigrante Evelyn Wang (Michelle Yeoh) een wasserette runt met haar man Waymond Wang (Ke Huy Quan). Het werk van Evelyn lijkt nooit op te houden en de boekhouding van de zaak is ondertussen in het vizier gekomen van de Amerikaanse belastingdienst. Evelyn moet op bezoek komen bij de belastinginspectie en daar opent zich een deur naar een andere wereld, een wereld waarin er ook andere ‘Evelyns’ bestaan…

Crazy Rich Asians

Rachel Chu (Constance Wu) is een Amerikaans-Chinese docente aan de Universiteit van New York die door haar vriend Nick (
Henry Golding) wordt meegevraagd naar Singapore om het huwelijk bij te wonen van een van zijn beste vrienden. Rachel gaat in op de uitnodiging, maar is niet op de hoogte dat Nick uit een van de meest welstellende families uit Azië komt. Ze komt in een wereld terecht van ongekende luxe waarin alle vrouwen een oogle lijken te hebben op Nick. In deze komedie speelt Michelle Yeoh de moeder van Nick.

Sunshine

In deze sciencefictionfilm van regisseur Danny Boyle zien we hoe de zon op het punt staat om uit te sterven en hierdoor een nieuwe ijstijd op aarde dreigt te ontstaan. Een eerste poging om de zon nieuw leven in te blazen, is mislukt. Daarom wordt een tweede poging ondernomen. Een team van acht astronauten moet tijdens een missie een nucleaire bom richting de zon schieten om de ster terug op te starten… Maar zal dat ook lukken? Michelle Yeoh speelt in deze film een van de crewleden tijdens de missie.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top