Deze familiemomenten deden de harten van kijkers smelten in de bioscoop

Films | In deze ijskoude laatste dagen van het jaar blikt Pickx terug op een aantal films waarin ouders voor hartverwarmende momenten zorgen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Molly en Arthur Wemel


Weinig fictieve ouders zijn zo teder en charmant als de Wemels in het Harry Potter-universum. Arthur en Molly Wemel zijn het soort ouders die met Kerstmis handgemaakte truien naar het internaat van hun kinderen sturen, logeerpartijtjes houden en de toverstok hanteren om de eer van hun familie te verdedigen. Arthur en Molly, gespeeld door de uitmuntende Mark Williams en Julie Walters, waren niet alleen geweldige ouders voor hun kinderen, maar ook fenomenale ouderfiguren voor Harry en Hermelien, twee vriendjes van hun zoon Ron en dochter Ginny. Hoe bescheiden ze ook waren, leken ze nooit te worstelen met hun ouderschap en slaagden ze erin meerdere kinderen groot te brengen. Wat ze aan rijkdom missen, compenseren ze ruimschoots met de liefde die ze aan hun kinderen geven.



Meneer en mevrouw Incredible

Het is niet gemakkelijk om je dagelijkse job te combineren met het ouderschap, dat weten de heer en mevrouw Incredible maar al te goed. Zij zijn daarbovenop nog superhelden die de de misdaad in hun stad bestrijden. Desondanks slaagt het koppel erin om hun rol als buitengewone ouders te combineren met hun werk en hun kinderen op te voeden als superhelden. Acteurs Craig T. Nelson en Holly Hunter zetten de personages van Bob en Helen Parr op formidabele wijze neer. In het gezin Incredible draait het allemaal om teamwerk. Meneer Incredible is de entertainer van het koppel terwijl mevrouw Incredible meer een leidersfiguur is. Op deze manier bieden ze hun kinderen een stabiel en evenwichtig gezin om op te groeien. De Incredibles stellen ook alles in het werk om hun kinderen aan te moedigen hun unieke vaardigheden ten volle te benutten.

Ontdek ‘The Incredibles’ op Disney+, beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx. 



Peg en Bill Boggs

Peg en Bill Boggs, vertolkt door acteurs Dianne Wiest en wijlen Alan Arkin, zijn twee iconische filmouders uit 'Edward Scissorhands'. Hoewel ze op het eerste gezicht een traditioneel gezin in een buitenwijk lijken te zijn, voeren Peg en Bill tolerantie en menselijkheid hoog in het vaandel. Peg leert Edward kennen wanneer ze als deur-aan-deurverkoopster aanklopt bij het huis van Edward. Ze stelt vast dat hij eenzaam is en neemt hem op in haar gezin. Daar wordt Edward stilaan verliefd op Kim, Pegs dochter. 

Ontdek ‘Edward Scissorhands’ op Disney+, beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx. 



Jennifer 'Jenny' Honey

In de film 'Matilda' wordt de gelijknamige protagonist van het verhaal, een jong meisje, verwaarloosd door haar ouders. Ze wordt in een kostschool gezet waar de wrede mevrouw Agatha Bulstronk de scepter zwaait. Juf Jenny, een van de leerkrachten, is een soort van moederfiguur voor Matilda. Ze is een van de weinigen die de talenten en kennis van het jonge meisje naar waarde schat en moedigt haar honger om te leren aan. Jenny ziet ook dat Matilda gevaar loopt en neemt haar in bescherming. Dan ontdekt ze dat Matilda over een bijzondere gave beschikt: ze kan voorwerpen doen bewegen met haar ogen. 

Ontdek ‘Matilda’ op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.



Lees meer:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top