Het nieuwe kijkvoer op Netflix, Disney+ en Streamz in januari

Series | Een nieuwe heist movie, spannende sciencefiction en West-Vlaamse humor, dat is wat je in januari kan vinden op de streamingdiensten Netflix, Disney+ en Streamz. Een overzicht van de nieuwigheden die je er volgende maand kan ontdekken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Lift

Goudstaven ter waarde van een half miljard dollar zijn per vliegtuig op weg naar een terroristische cel. De enige manier om het goud te onderscheppen en te vermijden dat de terroristen er onheil mee kunnen aanrichten, is een uitgebreide heist. In deze actiefilm met een komische noot speelt Kevin Hart (‘Get Hard’, ‘Night School’) de rol van Cyrus, een crimineel met een talent voor geplande overvallen. Hij stelt een team van internationale criminele experten samen om in opdracht van de Amerikaanse overheid de aanslag te vermijden.

‘Lift’ is de nieuwste film van regisseir F. Gary Gray, die we kennen van ‘The Italian Job’ (de remake uit 2003), ‘The Fate of the Furious’ en ‘Straight Outta Compton’. Met naast Kevin Hart rollen voor Gugu Mbatha-Raw, Vincent D’Onofrio (Kingpin in ‘Daredevil’), Úrsula Corberó (Tokyo in ‘La Casa de Papel’), Jean Reno en Sam Worthington.

Ontdek ‘Lift’ vanaf 12 januari op Netflix.

Fool Me Once

Deze nieuwe miniseries is gebaseerd op het werk van de bekende misdaadauteur Harlan Coben. Die tekende in 2018 een deal met Netflix waarbij veertien van zijn romans tot films en series herwerkt zouden worden. Sindsdien verschenen onder andere ‘Stay Close’, ‘El inocente’ en ‘The Stranger’, gebaseerd op zijn werk. ‘Fool Me Once’ is een spannend verhaal over een familie die door elkaar geschud is door twee choquerende moorden.

In ’Fool Me Once’ keren enkele bekende namen terug uit eerdere adaptaties van het werk van Coben. Danny Brocklehurst, die al ‘Stay Close’ en ‘The Stranger’ schreef, pende ook het scenario van de nieuwe serie. Ook Richard Armitage, die in beide series meespeelde, heeft opnieuw een rol. Daarnaast zien we in ‘Fool Me Once’ het acteerwerk van Michelle Keegan, Adeel Akhtar, Joanna Lumley en Dino Fetscher.

Ontdek ‘Fool Me Once’ vanaf 1 januari op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

The Creator

Deze film van Gareth Edwards (‘Rogue One: A Star Wars Story’, ‘Godzilla’) speelt zich af in het jaar 2070. De mensheid voert een bittere oorlog met een artificiële intelligentie, die een bom dropte in de stad Los Angeles en sindsdien strijdt voor de emancipatie van robots. Wanneer de mensheid leert dat The Creator, een illustere AI-architect, een superwapen heeft ontwikkeld dat de mensheid in één klap kan uitvagen, krijgt ex-special forces agent Joshua de opdracht om dat superwapen op te sporen en uit te schakelen. Wanneer hij het vindt, merkt hij dat het wapen een AI is in de gedaante van een jong, onschuldig kind. Hij krijgt het niet over zijn hart om het kind uit te schakelen, en besluit het te redden.

In de hoofdrol als Joshua zien we John David Washington (‘BlacKkKlansman’, ‘Tenet’). Naast hem acteert Gemma Chan, die naam maakte met series als ‘Doctor Who’, ‘Sherlock’ en ‘Secret Diary of a Call Girl’, en later in films als ‘Eternals’, ‘Captain Marvel’ en ‘Raya and the Last Dragon’ verscheen. Ook Ken Watanabe, die al met Edwards samenwerkte voor ‘Godzilla’, maar die je ook kan kennen van ‘The Last Samurai’, ‘Batman Begins’ of ‘Pokémon Detective Pikachu’, is een opvallende naam in de cast. Verder spelen Allison Janney, Ralph Ineson, Sturgill Simpson, Marc Mechaca en Veronica Ngo mee.

Ontdek 'The Creator' vanaf 17 januari op Disney+, beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx

Chantal – seizoen 2

De succesreeks ‘Chantal’ krijgt een tweede seizoen, waarin Maaike Cafmeyer helemaal terug is als de eigenzinnige inspecteur Chantal Vantomme. Na een moeizame zoektocht om haar plekje te vinden als vrouw in “a man’s world”, voelt ze zich eindelijk thuis als coördinator van de wijkdienst van Loveringem, tot grote vreugde van haar dochter Emma (Anna-Marie Missoul). Ook haar buurman Arne (Steven Mahieu), haar team (Cloedt, Eddy en Kurt) en burgemeester Vanhecke (Yves Degryse) zijn blij met haar komst. Stagiaire Felke De Bruyne (Patricia Kargbo) komt het team versterken met enige animo in het wijkcommissariaat tot gevolg.

Maar wanneer Roland Schietekatte (Wim Opbrouck) een klacht indient bij Comité P, komen gebeurtenissen uit het eerste seizoen als een boemerang terug. Zolang dat onderzoek loopt, wordt Chantal geschorst. Als Schietekatte zich daarenboven ook nog kandidaat stelt voor de nakende burgemeestersverkiezingen ziet Chantal's toekomst in Loveringem er ineens een pak minder evident uit.

Ontdek het tweede seizoen van 'Chantal' vanaf 29 december op Streamz via Pickx! Klik hier om te achterhalen hoe je eenvoudig je Streamz-account activeert.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top