Ontdek het uitgebreide aanbod van Pickx Sports dit eindejaar

Sport | De feestdagen zijn goed gevuld met Pickx Sports! Liefhebbers van voetbal, veldrijden, basketbal en American football zitten er goed, want tussen 24 december en 7 januari worden de grootste sportcompetities verdergezet.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Belgisch en internationaal voetbal

Sommige voetbalcompetities lassen geen pauze in tijdens de feestdagen. In eigen land staan er op tweede kerstdag zoals gewoonlijk een aantal kleppers op het programma. Op de 20e speeldag confronteert KRC Genk Royal Antwerp FC en spelen topploegen Club Brugge en Union St.-Gilloise tegen elkaar in een duel op het scherpst van de snee.

In het buitenland komt de Italiaanse competitie in actie op 29 en 30 december. Huidig alleenheerser Inter zakt af naar Genoa en de 18e speeldag van de Serie A wordt afgesloten met de clash tussen Juventus en het AS Roma van Romelu Lukaku.

In Spanje zal Girona proberen om een vervolg te breien aan de indrukwekkende zegereeks. Op speeldag 19 van La Liga, op 3 januari, speelt de ploeg tegen Atlético Madrid. Real Madrid ontvangt Mallorca, terwijl FC Barcelona naar Las Palmas afreist.

Volg de Jupiler Pro League op de zenders van Eleven Pro League en La Liga en de Serie A het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Veldrijden

Als er één sport is die tijdens de feestdagen duchtig beoefend wordt, dan is het wel de cyclocross. Tussen 26 december en 7 januari worden dit jaar niet minder dan negen koersen gereden. De grote mannen Wout van Aert en Mathieu van der Poel zijn weer van de partij, dus we mogen ons aan spektakel verwachten in de modder.

De twee heren trekken in het kader van de Wereldbeker naar Gavere (26/12) en Hulst (30/12), dan naar Baal (1/1) en Koksijde (4/1) voor de X2O Badkamers Trofee en daarna misschien nog naar Zonhoven (7/1) voor nog een etappe van de Wereldbeker. Het zal aan Tom Pidcock, Eli Iserbyt en Thibeau Nys zijn om te vermijden dat het ijzersterke duo alles naar zich toe trekt.

De acht manches van de Superprestige en de hele UCI Wereldbeker zijn te volgen op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Basketbal

Op 26 december krijgen we een clash in de hoogste regionen van het Belgische basketbal voorgeschoteld met een duel tussen Filou Oostende en Antwerp Giants, de twee koplopers in het Belgische onderdeel van de BNXT League. Het wordt een herhaling van de Belgische play-offs van vorig seizoen, toen de Oostendenaren hun twaalfde landstitel op rij wisten te verzilveren. Kunnen de Antwerpenaren deze keer de bovenhand nemen? Op 6 januari zijn alle ogen dan weer op Kortrijk gericht. De ploeg speelt sinds dit jaar weer mee in de hoogste klasse en zal in Leuven proberen om hun uitstekende seizoensstart te verlengen.

Aan de andere kant van de oceaan worden tijdens de kerstvakantie ook in de NBA enkele wedstrijden afgewerkt. Op kerstdag staan de Warriors van Stephen Curry op het parket van de huidige kampioen, Denver Nuggets. Tegelijk ontvangen de Lakers van LeBron James dan weer de Celtics in Los Angeles. Tussen de twee feestdagen in verwachten we ook nog duels tussen Miami Heat en Philadelphia 76ers, de Spurs van Victor Wembanyama en Utah Jazz en de Celtics en de Raptors. De laatste wedstrijd van 2023 wordt gespeeld tussen de Wizards en de Hawks.

Volg de BNXT League het hele seizoen lang op de zenders van Pickx+ Sports en de NBA op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

American football

In de NFL staan met weken 16 en 17 van het seizoen ook een aantal interessante wedstrijden op het programma. Op kerstdag verplaatst New England Patriots, dat nood heeft aan punten, zich naar Colorado voor een duel op het scherpst van de snee tegen Denver Broncos. Vier dagen later nemen de Browns uit Cleveland het op tegen de Jets in Ohio. En op nieuwjaarsdag zakken de Packers af naar het U.S. Bank Stadium voor een clash in de buik van het klassement tegen Minnesota Vikings. De inzet is groot: de play-offs naderen met rasse schreden!

Volg de NFL het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Bekijk het volledige sportprogramma van Pickx Sports via deze link.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top